Hirdetés

League of Legends Worlds 2016 - ez történt Chicagóban, a bajnokság harmadik hetében

|

A negyeddöntő brutális sebességgel zajlott le köszönhetően Korea megkérdőjelezhetetlen dominanciájának. Csak egy csapat maradt az LCS képviseletében.

Hirdetés

Az már a csoportkörök első hetében világossá vált, hogy nem az idei év lesz a koreaiak veszte. A három LCK csapat brutálisan teljesített a második héten, és most a negyeddöntőkben mutatták meg igazán, hogy mindenki más csak a második helyért indult.

Elképesztő sebességgel zajlottak le a kieséses ág első meccsei. A Riot Games közvetítéseinek felvételei a kamerák indulásától a függöny behúzásáig átlagosan 5 órásak voltak, ami azt jelenti, hogy nagyon kevés meccs lépte át a 40. percet. A koreai játékosok nem különösebben vesződtek ellenfeleikkel: az elmúlt 4 napban a meccsek hosszának átlaga a 30 percet alulról verdeste. Ez azt jelenti, hogy aki az elején megkaparintotta a vezetést, az el sem engedte.

Nem volt túl sok reménye a nyugati nézőknek arra, hogy valamelyik csapatuk bennmaradhat, de végül volt egy ötös, amely viharként pusztított végig a színpadon, és valóban megölhetetlennek bizonyult. Mielőtt azonban együtt örülnénk a Hard 2 Kill teljesítményének, végig kell rágnunk magunkat az LCK régió brutális győzelmein.

Elszálltak a felhők - Cloud9 vs. Samsung Galaxy

A Chicago Theatre színpadára felvonult amerikai Cloud9 a fennállása óta nem kapott akkora tapsot, mint amikor kiálltak a Samsung Galaxy ellen. Utóbbi csapat hatalmas hurrogásban részesült, de úgy néz ki, hogy ez csak motiválta a srácokat, akik aztán gyorsan el is hallgattatták az amerikai nézőket.

Amikor azt írtam, hogy gyorsan, azt szó szerint értettem: az első meccsnek 27 perc alatt lett vége, és a Samsung közel 16 000-es aranyelőnnyel döngölte földbe a Cloud9-t. Impact és Jensen ugyan próbálták kihasználni az Orianna és Rumble nyújtotta erős teamfight lehetőségeket, de mire elérkeztek a számukra kedvező középidőszakig, a meccs már eldőlt. Néhány kósza ölésen kívül nem tudtak semmit felmutatni.

Ez a helyzet tovább folytatódott a következő két körben is. A Samsung is tisztában volt azzal, amivel a Cloud9 rajongók a szezon eleje óta: ha Impact kényelmesen jön ki a felső ösvényből, akkor jó eséllyel elhozhatja a mérkőzést a srácoknak. Pont ez volt az oka annak, hogy Ambition és Cuvee különösen figyeltek, hogy az SKT T1 egykori sztárja véletlenül se jusson egy maréknyi aranyhoz se.

Meglepő módon egyébként Jensen simán állta a sarat a verseny egyik legjobb középjátékosa, Crown ellen. Mindhárom menetben 3/2-es statisztikával szerepelt, ami (tekintettel csapata meglehetősen hátrányos helyzetére) tiszteletreméltó teljesítmény. Ettől függetlenül a srácok brutálisan kikaptak, és velük együtt Amerika is elbúcsúzott az idei világbajnokságtól.

Kína gépfegyvere - Royal Never Give Up vs. SK Telecom T1

El Clásico. A 2013-as világbajnokságon a Staples Center színpadán csapott össze az akkor még Royal Club néven működő csapat és az SK Telecom T1. A kínaiak akkor csúfosan kikaptak, és egy évvel később szintén csak a második helyig jutottak. Idén ismét a Staples Centerben lesz a döntő, így Uzi (RNG - ADC) és a rajongók is abban reménykedtek, hogy a két titán az angyalok városában küzdhet meg egymással. Sajnos a találkozó kicsit korábban, és kicsit kevésbé teátrálisan jött össze.

Az első kör után felcsillant egy halovány reménysugár. Az RNG elhozta az első pontot, és meglehetősen domináns játékot mutatott. A közel 47 perces menetidő alatt az SKT T1 nemcsak hogy 10 000 arany hátránnyal volt kénytelen játszani, de egy darab sárkányt vagy Baront sem sikerült összehozniuk. A srácoknak annyira nem volt közük a térképhez, hogy még tornyokból is alig hármat sikerült lekapargatniuk a térképről, miközben az RNG már a kilencediket bontotta. Xiaohu elképesztő játékot mutatott Vladimirrel, és gyakorlatilag megalázta Fakert, aki egyszer sem tudta megölni az RNG középjátékosát, sőt senki mást sem. A "vereség" képernyőn a sztárjátékos csak egy 0/3-as eredményt látott, ami biztosan felingerelte, mert a második körtől nem volt kegyelem.

A kezdeti lelkesedés hamar aláhagyott, amikor a második menetben az SKT megmutatta, hogy miért ők a kétszeres világbajnokok. Duke kivételével senki nem halt meg egyszer sem, és a toplaner is csak azért adta háromszor az életét, mert ő volt az, aki beindította a csapatharcokat. A harmadik menettől egyébként már ő is összeszedte magát, és Gnarron megmutatta a világnak, hogy nem érdemes őt kergetni. Akkor sem, ha már mínuszban van az életpontja.

A viszonylag hosszú, 43 perces meccs után az SKT felkapcsolta a tempót, és 30 perc alatt verte szét a kínai ellenállást a harmadik és negyedik menetben, ezzel 3/1-re zárva a találkozót. A srácok pénteki teljesítménye után én a helyükben már elkezdenék gondolkozni azon, hogy idén milyen skineket szeretnék a játékba.

Deft és a haverok - Eward Gaming vs. ROX Tigers

Az előző két találkozó viszonylag a papírformát hozta. Az meglepő volt, hogy a koreai csapatok mennyire erősek és gyorsak voltak, de igazából mindenki arra számított, hogy ők kerülnek ki győztesen a találkozókból. Az EDG vs. ROX volt az a meccs, amit nem nagyon tudott megjósolni senki. Az esélyek a ROX-nak kedveztek, de valójában senki nem merte kimondani, hogy az EDG nem nyerhet, mert igazából a Deft és Clearlove vezette osztag igen is esélyesnek bizonyult az elődöntőre. Egészen az első körig.

Aurelion Sol egy meglepően fontos pick/ban lett a versenyen, és ez a ROX vs. EDG találkozón sem volt másképp. A kínai csapat valamiért nem tartotta fontosnak kitiltani a csillagkovácsot, ami azt eredményezte, hogy Kuro egy laza 7/0/6-tal fejezte be az első kört. A koreai középjátékos brutálisan meggyalázta Scoutot, és miután végzett az ösvényen tehetetlenül védekező ellenfelével, a Szurdok többi részére hordta bolygóit. A sárkánynak semmi más dolga nem volt, mint állni a tömegben és nézni, ahogy az EDG játékosai szépen egyesével dőlnek össze. Bár a meccs nem volt rövid, a ROX sikeresen ledöntötte a Nexust, és azzal együtt az EDG rajongók reményeit is.

A második kör mintha az első ismétlése lett volna, ezért igazi izgalmakat csak a harmadik menet tartogatott, ahol Deft elképesztő teljesítményének köszönhetően az EDG felróhatott egy pontot a táblára. Bár ez nem volt elég ahhoz, hogy az elődöntőbe jussanak, arra mégis, hogy a LoL rajongók Deft jövője miatt aggódjanak. Remélhetőleg emberünk hazamegy Koreába, mert ha valaki, akkor ő megérdemelne egy világbajnoki címet.

Ezt valószínűleg nem most fogja megszerezni, lévén a ROX a negyedik menetben lezárta a meccset. A ROX 3-1-es eredménnyel kiharcolta a helyét az elődöntőben, és garantálta, hogy a világbajnokságra kijutott mindhárom koreai csapat ott lehessen jövő héten is.

Egyébként a negyeddöntők harmadik napján megvolt az idei leánykérés is. Ugyan élőben nem adta le a stáb (valószínűleg a szünetben történt a dolog), de fotón azért megörökítették az ifjú párt. Innen gratulálunk!

A szomszéd srácok diadala - H2k vs. Albus NoX Luna

Megvan az a tipikus soloq meccsed, ahol már az elején akkora hátrányba kerültél, hogy a torony túlfeléről kellett könyörögnöd a minionokért? Na, valahogy így érezhette magát a NoXos Smurf is miután Odoamne és Jankos megtalálták őt a felső ösvényen. A srácok brutálisan használhatatlanná tették az orosz felső játékost, és milyen szép is volt ezt nézni.

A tegnap hajnalban lezárult H2k vs. NoX találkozó előtt mindenki arról beszélt, hogy Odoamne valószínűleg a legjobb felső játékos az egész versenyen, azt viszont senki nem gondolta volna, hogy ezt majd úgy mutatja meg, hogy 5 percenként solo killeli a Nox játékosát. Jankos és Odoamne medált érdemelnének a hibátlan játékukért. Bár egyik körben sem sikerült különösebben szépen lebontani a Nexust, az tagadhatatlan, hogy iszonyatos ellenfélnek tűntek az európai titánok.

A három kör mindegyikében a srácok 10 000-es aranyelőnyben voltak a 20. perc előtt, és egy Baron lopást leszámítva a közelébe nem engedték a NoX játékosokat a nagyobb szörnyekhez. Az orosz csapat a 3 kör alatt összesen 4 sárkányt (amiből balszerencséjükre 3 szélsárkány volt), és 3 tornyot tudott felmutatni (utóbbiból mindhármat az utolsó körben hozták el). Odoamne brutális teljesítményét mutatja az is, hogy ellenfele, Smurf a három kör alatt összesen 3 gyilkolást hozott össze, cserébe viszont 12-szer meghalt.

Ha az H2k a Madison Square Gardenben is így teljesít majd, akkor komoly eséllyel indulhatnak az ellenfelük, a Samsung Galaxy ellen. Ezzel együtt búcsúznunk kellett az Albus NoX Luna játékosaitól, akik már azzal történelmet írtak, hogy a negyeddöntőig jutottak Wildcard csapatként. Nem most láttuk őket utoljára, lévén a srácok meghívást kaptak az IEM Worldsre is. Kíváncsian várjuk, hogy ott mit mutatnak majd.

És már csak négyen maradtak

Vészesen közeleg a 2016-os World Championship vége, és ami leginkább ijesztő, hogy mind a három koreai csapat továbbjutott. A négy csapatból összesen egy, az H2k maradt a nyugati rajongóknak, de azért mind tudjuk, hogy a Samsung Galaxy ellen nem sok esélyük van.

A srácoknak S+ teljesítményt kell nyújtaniuk, és meg kell szorongatniuk a Samsung játékosait a meccsek korai fázisában, különben végük. Ha Jankos, Odoamne, Ryu és FORG1VEN képesek lesznek úgy játszani jövő héten, mint most, akkor van még remény.

Képzeljük csak el egy pillanatra a legideálisabb forgatókönyvet. Az H2k tovább jut, az SKT T1 szintén, és mi a Staples Center innenső feléről nézhetjük majd végig a Ryu vs. Faker visszavágót. Már évek óta érik Ryu bosszúja.

Talán ez lesz az a verseny, ahol újra egy ringbe kerülhet a két legenda? Jövő hét után kiderül. A cirkusz péntek éjjel, a Madison Square Garden színpadán folytatódik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)