Hirdetés

Meglepő játékokkal támad az olimpiai e-sport sorozat

|

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ismét nekifut az e-sportok meghódításának.

Hirdetés

A pandémia miatt 2022-re halasztott Tokiói Olimpia érdekes színfoltja volt a 2021-ben megrendezett Olympic Virtual Series, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szervezésében igyekezett az e-sportok irányába is kiterjeszteni az olimpiai játékokat.

A NOB-nál pedig rá is kaptak a gaming ízére, az idén ugyanis ismét belecsapnak a műfajba, ezúttal Olympic Esports Series 2023 néven, melynek részleteit nemrég közölte a szervezet.

Hirdetés

Jelen állás szerint az új e-sport sorozat összesen kilenc sportágat fog tartalmazni, amelyeket különböző játékok képviselnek majd. A NOB az alábbi listát közölte a weboldalán, benne a szervezésben közreműködő szereplőkkel:

  • Íjászat (World Archery Federation, Tic Tac Bow),
  • Baseball (World Baseball Softball Confederation, WBSC eBASEBALL™: POWER PROS),
  • Sakk (International Chess Federation, Chess.com),
  • Kerékpározás (UCI, Zwift),
  • Tánc (World DanceSport Federation, JustDance)
  • Motorsport (Fédération Internationale de l'Automobile, Gran Turismo 7).
  • Vitorlázás (World Sailing, Virtual Regatta),
  • Taekwondo (World Taekwondo, Virtual Taekwondo)
  • Tenisz (International Tennis Federation, Tennis Clash)

Jól olvastátok, a JustDance és a tavaly megjelent Gran Turismo 7 is ott lesznek az olimpiai e-sport ligában, míg a teniszt az iOS-re és Androidra megjelent Tennis Clashben fogják játszani. Az Olympic Esports Series 2023 kvalifikációs köre már el is kezdődött, a következő hónapok során világszerte válogatják a résztvevőket, a döntőt pedig június 22. és 25. között, a szingapúri Suntec Centre-ben rendezik az Olypic Esports Week keretében.

Az eseményt az olympics.com-on és az olimpiai közösségi médiás csatornáin fogják streamelni, így az egész világon láthatják majd az érdeklődők.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)