Hirdetés

Ilyen lesz a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

|

Már elindult a nevezés az MNEB első szezonjára, mi pedig a hivatalos sajtótájékoztató után összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a bajnoksággal kapcsolatban.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság ma délelőtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az ország első, több játékot is felölelő hivatalos e-sport ligájára a mai naptól lehet nevezni.

Hirdetés

A nemrégiben alapított HUNESZ, avagy a Magyar E-sport Szövetség jóvoltából League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six: Siege, PlayerUnknown's Battlegrounds és Hearthstone versenyek is indulnak, illetve a későbbiekben még egy egyelőre nem megjelent játékkal fog bővülni a paletta.

A 15 millió forintos összdíjazású szezon hivatalosan ma kezdődik a jelentkezési időszakkal, amelyet októberben és novemberben követ egy osztályozó kupa, mely a gyakorlatban a selejtezőknek felel meg. November végén folytatódnak a selejtezők az őszi PlayIT-en, ahol a legjobb csapatok és játékosok kvalifikálhatják magukat a bajnokság első szezonjának alapszakaszába. Az MNEB alapszakasza 2019 január és márciusa között zajlik, a döntőket pedig áprilisban szervezik. A rendezvények lebonyolításában a PlayIT mellett a világ egyik legnagyobb e-sport versenyszervező vállalata, az ESL fog közreműködni, a helyi beszámolókról, eredményekről és kapcsolódó cikkekről az Esport1.hu oldalán és persze itt, a GSO-n is olvashattok.

A sajtótájékoztatón Martin Kadinov, az ESL dél-keleti-európai régiós e-sport menedzsere is részt vett, és nagyon bizakodóan nyilatkozott a kezdeményezésről:

"Az ESL és a HUNESZ alapítóinak kapcsolata évekre nyúlik vissza, közösen építjük a magyar e-sportot már 2014 óta. Az MNEB óriási lépés Magyarországnak és büszke vagyok arra, hogy mi is részesei lehetünk."

Ha érdeklődtök valamelyik hirdetett verseny iránt, ne habozzatok jelentkezni az MNEB hivatalos honlapján keresztül, vagy közvetlenül az ESL vonatkozó linkjére kattintva, hiszen az előszezonban bárki bátran megpróbálkozhat. A meghirdetett versenyek játékfelhozatala igencsak széles, külön League of LegendsCS:GORainbow Six: Siege, Hearthstone és PUBG, illetve egy hatodik, egyelőre még meg nem nevezett játék is helyet kapott a bajnokságban. A további fejleményekről természetesen mi is beszámolunk majd nektek.

A sajtótájékoztatót alább nézhetitek meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)