Hirdetés

Ők a League of Legends legnehezebben kitanulható hősei

|

Nagyon menő dolgokra képesek, de ha még csak most ismerkedsz a játékkal, nem feltétlen velük érdemes kezdeni.

Hirdetés

Véget ért a 2023-as League of Legends szezon, a legendás Faker átvette a negyedik világbajnoki kupáját, és hirtelen mindenkinek kedve támadt nekiugrani a ranglétra fokainak. Most, hogy a végét járja az év, és 2024-ben nagy változások várnak ránk, ideje nekiugrani kedvenc bajnokaink kitanulásának. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint első látásra tűnhet, pláne, ha a kedvenceid között a játék öt legnehezebb karaktere szerepel. A League of Legends rengeteg komplex bajnokkal bővült az elmúlt években, melyek első ránézésre talán nem tűnnek annyira bonyolultnak. Ezeket mutatjuk most be nektek.

A sivatag császára

Azir helyzete folyton változik a League of Legends világában. Vannak szezonok, amelyek róla szólnak, és vannak, amikor ritkábban bukkan fel, mint a fehér holló. A karakter lényege, hogy a "Fegyverbe!" című képességével megidézett katonáit a lehető legügyesebben helyezze el és használja fel a maximális sebzésosztás és az adott csatatér irányítása érdekében.

Azir képes az általa lehelyezett katonákat előreküldeni, és támadni velük, de a különböző pontokra lerakott egységei között pillanatok alatt tud mozogni. Ennek köszönhetően elkerülhetjük vele a csapatharcokban keletkező káoszt, és a hatalmas lövedékeket, majd az ellenség hátába kerülve a "Császári falanxszal" elzárni a menekülési útvonalukat. Utóbbi képességével egy katonákból álló falat idéz, amin nem lehet átlépni, így azt a legtöbb bajnok kénytelen megkerülni.

Azir legfontosabb fegyvere a csatatér irányítása. A sebzése sem elhanyagolható, de ha a helyezkedést ügyesen csináljuk, akkor a csapattársaink és katonáink nélkülünk is megoldják a mészárlást.

Hirdetés

A világtalan szerzetes

Ha van karakter, amelyik képes egyedül irányítani egy League of Legends mérkőzést, az Lee Sin. A dzsungel szerzetese minden meccsben megszabja a tempót, akár ügyesek vagyunk vele, akár nem.

Azt mindenki meg tudja oldani, hogy a "Hanghullámmal" eltalálja az ellenfelét, és a második aktivációjával arcon rúgja azt, de a tapasztalt Lee Sinek tudják, hogy hogyan kell együtt használni a "Hanghullám" megjelölését, az "Oltalom" csapattársra ugrását, és a "Sárkány dühének" messzire lökő erejét. Lee Sin esetében a hideg fej, a megfontolt időzítés és a megfelelő pozicionálás a kulcs. A mechanikák egyszerűek, így a játéktudás az elsődleges fegyverünk.

A bosszú lándzsája

Vannak karakterek, akik azért csúsznak a népszerűségi lista aljára mert egyszerűen túl bonyolultak és nem éri meg szenvedni velük. Sokan ezek közé dobták Kalistát is, a lándzsás lövészt, aki egyedi mozgás-animációinak köszönhetően egy valóban nehézkes bajnoka az alsó ösvénynek.

Kalista minden támadás után ugrik egy kicsit az általunk megjelölt irányba. Ez az ugrándozás teszi nehezen irányíthatóvá, de korlátlanul mozgékonnyá a karaktert. Ha nekünk kedvez a helyzet, akkor a prédánknak esélye sincs meglógni előlünk, ha pedig gondban vagyunk, könnyedén meglóghatunk. A megoldandó probléma az, hogy miként látjuk át a szituációt. Amíg az ösvényen 2v2-ben lövöldözünk, addig könnyű megfejteni, hogy hátra vagy előre ugorjunk egy-egy lándzsadobás után, de amikor megindulnak a csapatharcok, akkor könnyen olyan helyre léphetünk, ahová nem kellett volna.

Lee Sinhez hasonlóan itt sem a mechanika vagy a megfelelő tárgyak összeállítása jelenti majd a különbséget a győzelem és a vereség között, szimplán meg kell tanulnunk átlátni a harcokat.

A hit fegyvere

Nincs "legnehezebb karakterek" toplista Aphelios nélkül. A League of Legends egyik lövésze legendásan bonyolult, és ezúttal játékmechanikai okokból. Aphelios ugyanis egy egyszemélyes arzenál, aki 5 különböző fegyver között váltogat a meccs során. Mindegyik fegyver más képességeket kínál, így, ha megtetszett neked a karakter, akkor érdemes az első pár órát az edző módban tölteni, hogy kiismerd minden opcióját.

Minden más szempontból egy lövészről beszélünk, akinél a jobb klikkes sebezésosztás és az ügyes helyezkedés a kulcs, de nehéz túlmagyarázni, mennyire fontos a képességek bemagolása Aphelios esetében.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A zsivány gyilkos

A lista végére egy olyan karakter jutott, aki mechanikai tudást és játékgyakorlatot is igényel. Mindenki kedvenc orgyilkosa ugyan már jóval kevésbé halálos, mint évekkel ezelőtt, de ettől még képessé válhat a sebzésosztók levágására, ha ügyesen játsszuk ki lapjainkat. Akali ugyanis képes elrejtőzni a saját maga által keltett füstjében, és onnan előugorva hátba szúrni ellenfeleit.

A képességeinek célba találásával megjelölhetjük az egyik célpontunkat, aminek hatására Akali elővesz egy nagyobb, távról használható fegyvert. Ennek kihasználásával, a füstben bujkálással és a "Suriken-ugrással" folyamatosan, több oldalról is elkezdhetjük letépkedni az ellenfelek életpontjait. Akali esetében ismét a pozicionálás a legfontosabb, de ha nem tanuljuk meg kihasználni a karakter aktív és passzív képességeit, akkor esélyünk sincs megfelelő mértékű sebzést kiosztani, és ha nem vágjuk le a célpontjainkat, akkor hamar mi kerülünk a föld alá.

A gyakorlás a kulcsa mindennek

Nincs az a karakter, aminek kis gyakorlással ne válhatnánk a mestereivé. Ha valamelyik bonyolultabb hőst is néznétek ki magatoknak, akkor sem kell megijedni tőle. A rangosorolt meccseken nem érdemes teljesen új karakterekkel indulni, de rangsorolatlan mérkőzésekben és a gyakorlópályán töltött idő hamar kifizetődik majd. A lényeg a tanulás, és a LoL alapjainak elsajátítása. Ha ezek megvannak, akkor Lee Sin hátrafelé rúgása is úgy megy majd, mint a biciklizés.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)