Hirdetés

Olyan felhajtással indult a Dota 2 bajnokságok ékköve, a The International, hogy csak pislogunk

|

Az izgalmakkal teli hétvége folyamán a 8 legjobb Dota csapat méri majd össze tudását.

Hirdetés

Már több mint 10 éve, hogy a Valve minden évben megrendezi a Dota 2 bajnokságok legnívósabb etapját, a The Internationalt (TI), ami lényegében a Dota Pro Circuit (DPC) nemeztközileg zajló versenysorozat záró eseményeként fogható fel, ahol a legjobb 20 csapat méri össze tudását. A dolgok azonban mindig az utolsó hétvégére válnak igazán izgalmassá, amikor is az addigra már 8 csapatra redukálódott legjobbak csapnak össze.

Bár idén szeptemberben a Valve bejelentette, hogy az idei DPC lesz az utolsó, ugyanis az egyetlen hivatalos ligaként, az folyamatosan elsőbbséget élvezett mindenek felett. A kötött forma és a szigorú szabályok miatt ez sokkal kisebb mozgásteret adott a szervezőknek a kreativitás tekintetében, de még a jóval kisebb volumenű, alulról szerveződő versenyek eltűnésében is jelentős szerepet vállalt.

Míg a rendszer így kissé átalakul, a The International minden bizonnyal a jövőben is megmarad majd, bár az idei, jó eséllyel az eddigi leggrandiózusabb megnyitóval igen magasra tették a lécet a szervezők, amit elég nehéz lesz megugrani a következő években.

Hirdetés

Rengeteg rajongó volt kíváncsi a seattle-i Climate Pledge arénában megrendezésre kerülő 12. TI megnyitójára, ahol természetesen a Valve fejese, Gabe Newell is tiszteletét tette, és még szép, hogy nem maradt el az ikonikus

"Welcome to The International."

beköszönés sem.

Egyébként a szervezők és a grafikusok is rendesen kitettek magukért, ugyanis gyönyörű díszbe öltöztették a csarnokot, ami nem mellesleg teli volt utalásokkal a Tundra Esport tavalyi győzelméhez kapcsolódóan. A szemkápráztató színek, a tökéletes bevilágítás és a valósághű kivetített grafikák néha már-már olyan eddig soha nem látott magasságokba emelték az eseményt, melyek mentén sokszor el is felejtettük, hogy nem a League of Legends, hanem a Dota 2 világbajnokság megnyitóját nézzük.

A The International utolsó etapja kifejezetten izgalmasnak ígérkezik és minden bizonnyal számos váratlan fordulatnak lehetünk majd a szemtanúi a mérkőzések során, bár egyelőre a bajnoki címre talán a fan-favorit Team Spirit a legesélyesebb, akik 10 egymást követő győzelemmel biztosították be a helyüket a legjobb 8 csapat között. Természetesen az LGD Gaming és Azure Ray is ott van még az élvonalban, így érhetnek még mindenkit meglepetések.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Amúgy is megéri küzdeni, hiszen a nyertesek markát egy több mint 3 millió dollár értékű nyereményalap üti, ami bár nem veri az előző éveket, még így is egy elég emberes összegnek mondható. A The International az egész hétvége folyamán zajlik majd, melynek a pontos menetrendjét itt találjátok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)