Hirdetés

Rajongsz az e-sportért és érdekel a sportfogadás? Akkor vegyél részt az ELTE kutatásában, és tiéd lehet az értékes ajándékok egyike!

|

Az ELTE kutatói feltérképeznék az e-sportfogadók és a sportfogadók szokásait. Segíts nekik ebben, és ha melléd szegődik a szerencse, a jutalmad sem marad el!

Hirdetés

Valószínűleg egyidős az emberiséggel a fogadás intézménye. Írásos feljegyzés ugyan nem született róla, de meggyőződésünk, hogy amint kirobbant, majd verekedésbe torkollott az első vita a Homo Sapiens Sapiens két tagja között, a törzsük azonnal két táborra oszlott, amelyek nemcsak hangos kiabálással buzdították favoritjukat, hanem az előző napi ételmaradéktól a kedvenc szakócáig a legkülönfélébb téteket tették arra, hogy szerintük ki marad állva. Emlékezzünk csak vissza rá, hogy kölyökkorunkban hányszor kötöttünk fogadás barátainkkal, hány meg hány mondat kezdődött így:

"Fogadjunk, hogy nem mered..."

Röviden és tömören: a hajlam a fogadásra a génjeinkben van. Ha nem így lenne, sosem épülhetett volna egy teljes iparág a sportfogadásra, amiben a lovitól az agárversenyen át a labdarúgásig szinte minden helyet kapott, még az e-sportok is. Magyarországon például 2020 szeptembere óta lehet ellenőrzött keretek között, biztonságosan fogadni e-sportokra. Az ennek a kereteit megteremtő Szerencsejáték Zrt. pedig 2022-ben lett a magyar e-sport válogatott főszponzora.

Hirdetés

Az e-sportok és a sportfogadás kapcsolata egyre szorosabbá válik tehát hazánkban is, izgalmas témát szolgáltatva az ELTE kutatóinak, négy országban, az Egyesült Királyságban, Indiában, Írországban és Magyarországon vizsgálják az online sportfogadók és az e-sportfogadók szokásait. A céljuk jobban megérteni a hagyományos sportokra történő online fogadás és az e-sportfogadás közti különbségeket, az utóbbiban résztvevők motivációit és szokásait. Mindez kiegészül még a fogadás a közvetítések követése, valamint az e-sport és a videojátékozási szokások közötti összefüggések vizsgálatával.

Ha te is részt vennél a kutatásban, azt azzal a feltétellel teheted meg, hogy már betöltötted a 18-at, illetve az elmúlt 12 hónapban fogadtál online e-sportra vagy hagyományos sportra. Az anonim, online kérdőív kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe, és a türelmedért cserébe részt vehetsz egy ajándéksorsoláson, melynek keretében 14 db MediaMarkt ajándékkártya talál gazdára összesen 320 ezer forint értékben a következő bontás szerint:

  • 2 db 70 ezer forint értékű MediaMarkt ajándékkártya
  • 12 db 15 ezer forint értékű MediaMarkt ajándékkártya

Amennyiben tehát segítenéd a kutatócsoport munkáját, május 5-éig töltsd ki ezt a kérdőívet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)