Hirdetés

Sokkal komolyabb anti-cheattel érkezik a Counter-Strike 2

|

Végre jelentős előrelépés várható a VAC-kel kapcsolatban, kéréseink meghallgattattak.

Hirdetés

Hivatalosan is elindult a Counter-Strike 2 zártkörű tesztidőszaka, és ugyan a nagyközönségnek még nyárig várnia kell, hogy végre kipróbálhassa az újdonságokat, már most is rengetegen hozzáférnek a játékhoz. Eközben aki tehette, belevetette magát a fájlok ízekre szedésébe, amiből kiderült, hogy a Valve végre a VAC-et is felrázza, az anti-cheat például a Riot Games által fejlesztett Vanguard néhány adottságával gazdagszik.

A híreket egy full-stack fejlesztő, és egyben CS2 tesztelő, bizonyos Aquaismissing szállította, aki a játék fájljai közt kutakodva két érdekes sort is észrevett.

Hirdetés

A VAC új verziója, a VAC Live, a jelek szerint amikor egy csalót érzékel egy MM (matchmaking, versengő) során, először is üzenetben tudatja a játékosokkal, hogy elfogott valakit, aztán azonnal megszakítja a meccset, hogy ne kelljen végigjátszani az egyenlőtlenné vált mérkőzést, továbbá nyilván a játékosok ELO-ját is megkíméli.

A CS:GO egyik legkomolyabb kihívója, a Riot Games által fejlesztett Valorant egy kernel-szintű anti-cheattel mutatkozott be, ami hasonlóan keményen bánik el a csaló játékosokkal. Ugyan először sok aggály merült fel az ilyen megoldásokkal szemben, mostanra több fontos IP is hasonló védelemmel van ellátva. Reméljük a CS2-ben is jól szuperál majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)