Hirdetés

Street Fighter V - bajnokot avattak a hétvégén

|

A hétvégén rendezték meg Las Vegasban az EVO 2016-ot, a verekedős játékok egyik legnagyobb esport eseményét, ahol többek között a Street Fighter V-ben is megmérkőztek a legjobb játékosok.

Hirdetés

Elég sokan nehezteltek amiatt, hogy sztorimód nélkül jelent meg februárban a Street Fighter V, de erre részben azért volt szükség, hogy a profi játékosok gyakorolhassanak a játékok szempontjából elég fontosnak számító tornák előtt. A kiadó által támogatott Capcom Pro Tour már több állomáson is túl van, a hétvégén rendezték meg például a legnagyobb amerikai tornának számító Evolution Championship Series-t is Las Vegasban.

A döntőben nézhettek a látogatók például Tekken 7, Super Smash Bros., Mortal Kombat XL és Killer Instinct meccseket is, de rengetegen voltak kíváncsiak az Ultra Street Fighter IV-et a profiknál leváltó ötödik részre is. A versenyre így több mint ötezren neveztek, de végül nem hozott hatalmas meglepetést a torna. A Capcom hivatalos versenysorozatában idén már több állomáson is győzedelmeskedő koreai Lee "Infiltration" Seonwoo győzött, igaz a vigaszágon jutott el a döntőbe. A japán Keita "Fuudo" Ai ellen vívott döntő meccsét lejjebb láthatjátok.

Mivel Infiltration korábbi sikereivel már kvalifikálta magát a Capcom Pro Tour csúcspontját jelentő Capcom Cupra, egy további hely is megnyílt erre az eseményre, amit a szezon végi rangsor alapján töltenek fel a szervezők. A legjobb nyolcba egyébként a győztesen kívül csupán egy nem japán játékos jutott be, az amerikai Joe "L.I. Joe" Ciaramelli pedig érthetően a közönség kedvence lett, ahogy az az utolsó győztes meccsének felvételén jól hallható.

Azt tekintve egyébként, hogy a legjobb nyolcba bekerült játékosok öt különböző karakterrel játszottak, úgy tűnik, egész jól sikerült a Street Fighter V egyensúlya, de persze így is akadnak, akik elégedetlenek egy-egy szereplővel. Így végeztek tehát a legjobbak a vasárnapi döntő után:

1. RZR|Infiltration (Nash)
2. RZR|Fuudo (R. Mika)
3. Yukadon (Nash)
4. HM|Go1 (Chun-Li)
5. L.I. Joe (Nash)
5. MOV (Chun-Li)
7. HM|Eita (Ken)
7. AW|Nemo (Vega)

Ti néztétek a hétvégi meccseket? Szerintetek melyik játék hozta a legizgalmasabb összecsapásokat?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)