Hirdetés

Úgy felhevültek a PS5-ök az EVO-n, hogy megolvasztották a versenyzők kontrollereit

|

Miközben a srácok kegyetlenül verekedtek a Street Fighter 6-ban, a PlayStation 5 az életéért küzdött. A konzolok annyira felforrósodtak, hogy annak a kontrollerek csatlakozói látták kárát.

Hirdetés

Aki nem tudná, annak eláruljuk, hogy az EVO egy hatalmas e-sportesemény, mely kifejezetten a verekedős műfaj szerelmeseinek szól. Ez egy teljesen nyílt rendezvény, ami azt jelenti, hogy bárki feliratkozhat, és kipróbálhatja magát a helyszínen, ez pedig oda vezet, hogy rengetegen jelentkeznek minden évben.

Miközben egy-egy meccs a fő színpadon (és streameken) zajlik, addig a háttérben több száz játékos pörgeti a mérkőzéseket, konzolon százain. A 2023-as EVO legjobb barátja a PlayStation 5 volt, a gépeket pedig maximumra járatták a háromnapos versenysorozaton.

Hirdetés

Az EVO-n hordányi konzol teljesít szolgálatot 12-16 órán keresztül, ahogy játékosok váltják egymást előttük egy zárt arénában. Nem a legideálisabb szituáció a hűtést tekintve, de arra senki nem számított, hogy milyen következménye lesz.

Ahelyett, hogy a keletkező hőstresszre reagálva a rendszer lejjebb tekerte volna a hardverek teljesítményét, a PS5-ök inkább tovább zakatoltak maximumon, és az arénába küldték a hőt. Ezzel csak az a probléma, hogy a hőkiömlő rácsok az USB portok mellett kaptak helyet, azokba a portokba pedig nagyon drága kontrollerek vannak bedugva ilyenkor.

A verekedős játékokat mindenki szabadon játszhatja a szokásos gamepadekkel, de a hatékonyságuk és a műfajban betöltött szerepük miatt sokan használnak arcade stickkeket, és hitboxokat. Ezek meglehetősen költséges kiegészítők, így a versenyzők nyilván zokon vették, amikor a PS5-ből megolvadva húzták ki a kábeleiket.

Olyan forróvá váltak ugyanis az USB bemenetek, hogy a csatlakozók műanyag nyelvei megolvadtak, és beleragadtak a kontrollerek kábeleinek csatlakozóiba.

A fenti két eseten túl továbbiakra is sor került.

"Ott és akkor tönkre is vágta a Junkfood kábelemet. Észre sem vettem addig, amíg nem következett az első Granblue Rising meccsem, és hülyének éreztem magam, amiért nem tudtam bedugni a kontrollert a PS5-be."

Rengeteg hasonló sztori olvasható a beszámolók között, és bár a legtöbb esetben cserélhető kábelekről van szó, ez nem kevésbé kellemetlen helyzet, pláne akkor nem, ha az év legnagyobb FG versenyére nem vittél magaddal tartalékot.

Sok játékos évek óta könyörög, hogy az EVO álljon át PC-k (vagy legalábbis Xboxok) használatára, de ez nem ilyen egyszerű. Amikor a szervezőknek több száz gépet kell működtetniük, akkor a Windows környezet rémálommá válhat. Sajnos ekkora eseményeket lényegesen egyszerűbb konzolokkal megvalósítani, és mivel a Sony felvásárolta az EVO-t 2021-ben, kétséges, hogy beengednének Xboxokat az épületbe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)