Hirdetés

Véget ért az ötmilliós összdíjazású Legion Legends powered by Lenovo, megvan a két bajnokcsapat

|

Hónapokon át harcoltak, most végre kiderült, kik voltak a legjobbak League of Legendsben és Valorantban.

Hirdetés

Izgalmas és nagyszabású e-sport-versenyt hirdetett a Lenovo 2022 novemberében, amivel a League of Legends és a Valorant magyar közösséget vették célba. A Legion Legends powered by Lenovo többfordulós online kvalifikációval indult, ahol mindenki esélyt kaphatott, ugyanis a nevezésnek nem volt semmilyen előfeltétele; a legjobbak pedig végül bejutottak az offline döntőbe, ahol szemtől szemben vívhattak meg az ellenfeleikkel.

A rendezvénnyel kapcsolatban, melynek összdíjazása 5 millió forintra rúgott, feltétlenül meg kell még jegyeznünk, hogy ez volt az első olyan e-sport-bajnokság, aminek döntőjében Lenovo Legion 7 notebookokon játszottak a versenyzők.

Hirdetés

Az online kvalifikációk során a benevezett csapatok ún. Legion Ladder pontokat gyűjthettek, a három alkalmon 8 legtöbb pontot szerző csapat pedig meghívást kapott a Gamerlandben megrendezett offline döntőre. A versenyen 115 csapat képviseltette magát, akik több mint 400 mérkőzést játszottak le, összesen 128 órán keresztül.

A League of Legends két napon át zajló döntőjét végül a Legion Honvéd nyerte, ez a csapat vihette haza tehát az egymilliós fődíjat. Mindeközben a nézők sem unatkoztak, hiszen meccsek izgalmain túl a szervezők cosplayversennyel és közönségtalálkozóval (ennek Blackii volt a sztárja) is meglepték őket.

A második hétvégén már a Valoranton volt a sor, itt végül izgalmas csatában a Rapid Ninjas kerekedett felül ellenfelein és nyerte el a bajnoki címet. Nem mellesleg pedig a csapaté lett az egymillió forintos jutalom is. Mindeközben folytatódott a cosplayverseny, és ha ez nem lett volna elég, a nézők részt vehettek még reflexjátékokban, és találkozhattak Kittinaa-val is.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Akinek pedig elég rátermettnek érezte magát, az imént említett tevékenységeken túl még 1v1 mérkőzéseken is megvillanthatta tudását, a különböző aktivitások legjobbjai pedig az izgalmas élményen túl még értékes nyereményeket is hazavihettek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)