Hirdetés

Véletlenül lett e-sportoló a Candy Crushozó anyukából

|

Erryn Rhoden csak pötyögtette a kedvenc mobiljátékát, aztán véletlenül belépett a 250 000 dolláros versenyre.

Hirdetés

Erryn Rhoden egy teljesen átlagos amerikai anyuka 3 gyerekkel és férjével, akivel tetőszerkezetekkel foglalkozó cégnél dolgoznak. A most 48 éves nő életének jelentős részét töltötték ki a videojátékok, és rengeteg PvP kalandban is részt vett, amíg aztán a gyerekek miatt le kellett tennie a hobbiját.

A játékok azért nem teljesen léptek ki teljesen a mindennapjaiból: saját elmondása szerint ADHD-vel küzd, így valamivel mindig le kell foglalja magát. Itt jött a képbe úgy 10 évvel ezelőtt a Candy Crush.

Sokan szeretnek megvetéssel beszélni a mobiljátékokról, de akár tetszik, akár nem, a Candy Crush Saga az egyik legnépszerűbb cím a bolygón. A Microsoft is kijelentette, hogy azért tervezik felvásárolni az Activision Blizzardot, mert náluk van a Candy Crush. Phil Spencer nem Azerothot jött megmenteni, hanem a mobilos bevételeket akarná felmarkolni.

Hirdetés

Nem csoda, hogy Erryn is ebben öli bele a gamer énjének szikráit. Hosszú évek alatt sorban gyűrte le a játék összetettebb pályáit is, de ennek dacára eszébe sem jutott, hogy csatlakozzon bármilyen Candy Crush versenyhez. Pedig a Candy Crush Saga All Stars Tournament egy 250 000 dollár összdíjazású rendezvény, amihez még csak nem is kell PvP-zni. A résztvevőknek csak annyi a dolguk, hogy pörgetik a match-3 pályákat, és azokkal pontokat halmoznak fel egy rangsoron.

Erryn rengeteg pontot gyűjtött össze karrierje során, így a mikrotranzakciós hirdetések tömegei között (amiket ő rendszeresen elpörget, hiszen egy hardcore F2P játékosról beszélünk) felugrott egy ablak, hogy kvalifikálódott az All Stars Tournamentre. Ezt is ki akarta X-elni de az ujja megcsúszhatott, és véletlenül elfogadta a meghívást.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirtelen nem tudta, mi tévő legyen, így megkérdezte fiát, Xane-t, hogy mi is ez az egész. Xane történetesen a család e-sportolója, jelentős győzelmeket hozott össze a Super Smash Bros.-ban. Az üzenetváltást hívás követte, és Xane csak a következőt hallotta:

"Véletlenül bekerültem az elődöntőbe."

Xane mesélte el a sztorit először a Twitter követőinek, de a tweet aztán kikerült a közvetlen környezetéből: több mint 55 000 like-ot kapott, és világszerte tömegek kezdtek szurkolni a "Candy Crush anyukának". Xane még át is ugrott Errynhez, hogy takarítson és ellásson minden házimunkát, amíg az édesanyja versengett.

Sajnos az izgalom, és a Twitter szurkolók tömege sem volt elég a sikerhez: Xane anyukája kiesett az elődöntők alatt, így pénzjutalom nélkül végződött az e-sport kaland. Reméljük azért, hogy Errynnek nem ez volt az utolsó köre a játékkal. Gyönyörű történet lenne az, ha a véletlen szülte eseményből egy egész karrier kezdődhetne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)