Hirdetés

Vlagyimir Putyin is gratulált az új Dota 2 világbajnokoknak

|

A moszkvai Team Spirit nyerte az idei Internationalt, ami olyan izgalmasnak bizonyult, hogy még Putyin is a haját tépte a döntő pillanataiban.

Hirdetés

Vannak napok, amikor úgy érzed, hogy fel vagy készülve mindenre, aztán kiderül, hogy Putyin köszönőlevelet küldött egy e-sport csapatnak.

Vasárnap zajlott le a Dota 2 - The International 10 döntője, ami a játék kompetitív szezonjának legfontosabb pillanata volt. Hosszas küzdelmek és rengeteg meccs után a kínai PSG.LGD és az orosz Team Spirit maradtak csak állva, így kettejük közül került ki az év legjobb Dota 2 csapata.

Hirdetés

A mérkőzés meglehetősen kemény volt: a Team Spirit ugyan összeszedett egy 2:0-s előnyt, de az LGD visszahozta az állást a következő két körben. Minden az ötödik fordulón múlt, amit a Team Spirit sikerrel elhozott, és ezzel 18 millió dollárt kapott a 40 milliós nyereményalapból. Utoljára 2011-ben, a legelső Dota 2 világbajnokságon volt kelet-európai bajnokunk, így a mostani győzelem minden szempontból nagy szó. Azt mondjuk nem hittük volna, hogy ez a Kremlig is eljut majd.

Vlagyimir Putyin (nyilván ő írta a posztot, és nem egy sajtós gyakornok a nevében) kirakott egy üzenetet a Kremlin.ru-ra, amit kifejezetten az új Dota 2 világbajnokoknak célzott. Íme a pontos szöveg:

"Gratulálunk a The International 2021 során szerzett, megérdemelt győzelmetekhez. A történelemben most először egy orosz csapat nyerhette meg ezt az előkelő vetélkedőt. Szép munka!

A döntőbe vezetett utatok során tanúsítottátok kimagasló vezetői képességeiteket és versenyszellemeteket. A személyeiteket próbára tevő utolsó párbajban végül kiragadtátok a kezdeményezés erejét kemény ellenfeletek markából, és győzedelmeskedtetek. A gyakorlatban is megmutattátok, hogy az e-sportolóink mindig céltudatosak, és képesek leküzdeni bármilyen akadályt."

Ha most a Team Spirit játékosa lennék, biztos könnyeznék a megtiszteltetéstől.

Egy kicsit vicces az egész, de azt megmutatja, hogy az e-sporttal kapcsolatos megítélés nagyot változott az elmúlt években. Ennek örömére most megyünk, meg is hallgatjuk az orosz himnuszt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)