Hirdetés

Az idősebb játékosok PC-n tolják és a történetre mennek, a fiatalok meg... inkább hagyjuk

|

Idősek alatt a millenniálokat értik a kutatás készítői, bármilyen lehangoló is ez. Jó hír viszont, hogy a szülők megmutatják a kölyköknek a Doomot.

Hirdetés

"Kutatások, amiket senki nem kért, de mindegy, nem bánjuk" rovatunkban ma:

A millenniálok az okosabb játékokat kedvelik, míg a tinik megelégszenek a mobiljátékokkal.

Őrület, nem? A Fandom magazin és wiki idén is elvégezte obligát videojátékipari felmérését, és kiderült, amit eddig is tudtunk: a 80-as évek eleje és 90-es évek közepe közt születettek, azaz a fent említett millenniálok inkább a PC-t részesítik előnyben, míg a Gen Z, a tinik és a tween generáció (ezt már követni sem tudjuk, de nyilván a 8-10 évesekről van szó) a hordozható platformokat preferálják.

Hirdetés

A videojáték-fogyasztási szokások is ennek megfelelően alakulnak: a mostani 30-asok és 40-esek a történetalapú, inkább az intellektust és az érzelmeket, mint a reflexeket megdolgoztató címekre esküsznek, a kölykök pedig kazuális időtöltésként fogják fel az egészet. Kevesebbet is játszanak: a millenniálok 40 százaléka, a fiatalabbak 29 százaléka játszik heti 22 órát vagy többet. Itt talán nem lenne túl igazságtalan mellé tenni azokat az adatokat, hogy ki mennyi időt tölt közösségi média, főképp TikTok fogyasztásával, de erre nem tér ki a kutatás.

A fiatalabb játékosoknak sokkal fontosabb a közösségi élmény, istenítik a streamereket. Számukra az achievementek és a trófeák jelentik a sikert, nem a pazar történet és a jellemfejlődés.

Ti mit gondoltok az eredményekről? Így látjátok magatok körül is az arányokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)