Hirdetés

Segíthet a fogyatékkal élő gamereknek egy játék, amit egy kutyafenékkel irányíthatsz (videó)

|

A kontroller, aminek az egyik gombja egy plüsskutya feneke, csupán viccnek indult, de a fejlesztők időközben rájöttek, hogy egész hasznos is lehet a Butt Sniffin' Pugs-hoz épített eszköz.

Hirdetés

Jó néhány érdekes kontrollert látunk manapság, de Gabe Telepak és csapata, a Space Beagles talán minden korábbinál viccesebb különleges irányítási eszközt épített a játékához. A Butt Sniffin' Pugs egy mókás kutyaszimulátor, ahol szinte minden tárggyal kapcsolatba léphetünk a világban, és az olyan kutya-képességeinket, mint a harapás, az ugatás, vagy a pisilés, más kutyák alfelének szaglászásával szerezhetjük meg. Mindezt kétfős kooperatív módban.

A csapat egy hasonlóan röhejes kontrollerrel demózza a játékot különböző kiállításokon: a kurzort egy hatalmas teniszlabdával irányíthatjuk, a három gomb közül kettő a két képességünket aktiválja, míg a harmadik, amivel lecserélhetjük az aktuális skilljeinket, egy plüsskutya-fenék alá van rejtve. Amilyen zseniális, olyan egyszerűen működik, ahogy ezeken a videókon is láthatjátok.

Telepak és csapata viszont egy viccnél kicsit többet is szeretne kihozni a projektből: a kontrollert - igény szerint akár kutyafenék nélkül - szeretnék továbbfejleszteni, ami rengeteget segíthet fogyatékkal élő gamereknek, akik a hagyományos kontrollerekkel nem boldogulnak. "Az egyik PAX-en volt egy srác, aki arra járt, és egy rendellenesség miatt rengeteg játékkal nem tudott játszani. Látni, ahogy játszott a BSP-vel, és amikor az édesapja sírva köszönte meg, hogy összeraktuk a játékot... ezek a pillanatok azok, amikért igazán megéri ezt csinálni" - mondta Telepak.

A munka egy indie-játékokat forgalmazó cég anyagi támogatásával, és egy másik, fogyatékkal élő gamerek segítésével foglalkozó szervezet tanácsaira építve folyik, de hogy mikor lesz kész játék a Butt Sniffin's Pugsból (ami egyébként felkeltette a PlayStation-vezér Yoshida Shuhei figyelmét is), azt még egyelőre a fejlesztők sem tudják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)