Hirdetés

Óriási segítséget kapott egy fogyatékkal élő játékos a CS:GO közösségtől

|

Néhány nap alatt több ezren kezdték el nézni a közvetítéseit, számos adományt kapott és több népszerű esport szervezet is megkereste.

Hirdetés

Nemrég jelent meg a Counter Strike: Global Offensive Reddit oldalán a sztori, hogy a 17 éves, részlegesen vak és süket Adam "Loop" Bahriz-nek először csak beszólogattak a csapattársai, majd rövidesen ki is dobták a meccsből, mert azt hitték, trollkodik. Azóta nagy visszhangot kapott az eset, és egyre többen támogatják a fiatal játékost.

Az ESEA meccs elején Loop elmagyarázta a helyzetét a többieknek, akik már valószínűleg akkor azt hitték, hogy valami rossz viccről van szó, és a nehezen érthető beszéd sem győzte meg őket a helyzet valódiságáról. Aztán annak ellenére, hogy vezettek, mégis kickelték őt.

Azonban pár nap leforgása alatt nagyot fordult Loop szerencséje. Eleinte alig nézték a közvetítéseit, viszont az esetnek köszönhetően már olyan is előfordult, hogy egyszerre 5000 néző követte figyelemmel a játékát. Később a csapattársai is bocsánatot kértek, miután megnézték a Twitchet.

Emellett számos adományt kapott a CS:GO közösség tagjaitól, így egy nap alatt több mint 10 000 dollár jött össze. Loop egyébként tartott egy Reddites kérdezz-feleleket is, ahol elmondta, hogy a befolyt összeg bőven elég a szükséges műtét elvégzésére és talán még az egyetemi oktatását is finanszírozhatja belőle. Érdemes beleolvasni, mert többek között arról is mesél, hogyan befolyásolja a fogyatékossága a játékát.

Az eset óta több ezer Twitter követőre tett szert, és a Team EnVyUs is felajánlott neki egy szerződést, hogy őket képviselje a streamelések közben. Azóta már az Immortalstól és a Team Dignitastól is kapott hasonló ajánlatokat.

Sajnos nem csak pozitív visszhangot kapott a dolog, mert sokan úgy gondolják, hogy egyszerű PR fogásról van szó és nem fair a többi streamerrel szemben, akik évek óta keményen dolgoznak. Nyilván mindig lesznek károgók és olyanok, akik mindenkitől mindent sajnálnak, mi viszont mégis annak örülünk, hogy a játék közösségének látszik néha a nem toxikus oldala is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)