Hirdetés

Az Electronic Software Association szerint sincs összefüggés az erőszak és a videojátékok között

|

Az ESA az E3 alatt tárgyalt a sajtó képviselőivel, és a beszélgetés során előkerült az erőszak témája is.

Hirdetés

Az ESA elnöke, Michael Gallagher maga vette a fáradságot, hogy beszéljen egy kicsit az erőszakos videojátékok és a valóságbeli erőszak közötti nemlétező kapcsolatról. Szerinte ma már a sajtó sokkal jobban kezeli ezt a témát, mint néhány évvel ezelőtt.

Hirdetés

Gallagher nyilatkozata egyébként a Trump kormány nyilatkozatára reagál, amiben megpróbálták a videojátékokat okolni a lövöldözős esetekért.

"Én úgy érzem, hogy azért elkezdett beépülni a tudatba, hogy a videojátékos erőszaknak nincs köze a való életbeli erőszakhoz. Több és több nagyobb média is elkezdte ezt az álláspontot visszhangozni, például az Orlandóban történt lövöldözés és más esetek kapcsán."

Ettől függetlenül hozzátetette, hogy még mindig vannak esetek, amikor helyre kell tenniük a dolgot a publikum előtt, illetve néha tárgyalniuk kell a kormány tisztviselőkkel is.

"Általában számokkal megyünk ilyenkor oda, melyek tisztán mutatják az erőszakos játékok nemzetközi népszerűségét. Világszerte veszik ezeket a játékokat, a lövöldözős esetek viszont mind Amerikában történnek. Ha igaz lenne, amit a kormány és olykor a sajtó szeret hangoztatni, akkor a világ többi részén is hasonló esetek történnének, főleg Kanadában. Tehát valami másnak kell ezt okozni. Ez egy nagyon erős érv."

Az ESA rendszeresen fel szokott lépni a sajtó és a kormány téves megnyilvánulásai ellen. Reméljük a jövőben is így fognak tenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)