Hirdetés

IceBlueBird kérdéseire válaszolt Knapek Edina vívóbajnok

|

A Chio Mozdulj Gamer szeptemberi nagykövete Knapek Edina, Európa-bajnok magyar tőrvívó olimpikont faggatta.

Hirdetés

Nem is olyan régen olvashattátok nálunk DoggyAndi Szuper Leventével készített miniinterjúját, most pedig arról számolhatunk be, hogy a Chio Mozdulj Gamer aktuális nagykövete, vagyis IceBlueBird sem tétlenkedett. A népszerű videós ugyancsak riporternek állt. 

Hirdetés

IceBlueBird Knapek Edina világbajnoki kétszeres bronzérmes, Európa-bajnoki négyszeres borz, háromszoros ezüst és egyszeres aranyérmes vívóbajnoknak tette fel kérdéseit. 

IceBlueBird: A víváson kívül volt más sportág is, amit kipróbáltál? Ha igen, miért maradtál a vívás mellett?

Knapek Edina: Nagyon sok sportágat kipróbáltam gyerekkoromban, úsztam, tornáztam, atletizáltam, majd végül kikötöttem a vívóteremben, aminek mai napig örülök, hiszen még most sem tudok elszakadni sportágamtól. A sportágak nagy része amit kipróbáltam nem igazán kötött le, addig amíg nagy unszolásra, osztálytársaim és a Budapesti Honvéd SE edzője kérésére mégiscsak lementem a vívóterembe. Az első látogatásom alkalmával rögtön kiválasztottak, hogy vegyem fel a vívóruhát és próbáljam meg eltalálni a másikat. Ez a bemutató annyira lenyűgözött akkor ott, hogy túl kell járnom a másik eszén ahhoz, hogy nyerhessek, hogy onnantól kezdve minden nap a vívóterembe mentem edzeni.

I.B.B.: Volt olyan személy a környezetedben gyermekkorodban, aki nagy hatással volt rád, küzdelemre és kitartásra ösztönzött?

K.E.: Nem volt élsportoló a családomban, így nem volt feltétlen adott, hogy belőlem az lesz. Nagypapám és édesapám is inkább a zene iránt érdeklődött, így arra próbáltak irányítani. Kaptam is nagypapámtól egy kis balkezes hegedűt, de az bent maradt a szekrényben, én inkább a tőrt választottam. Mivel nem úgy kerültem be a vívóterembe, hogy már régóta néztem a tv-ben, vagy szurkolóként kijártam versenyekre, így nem nagyon volt olyan, aki igazából példaképem lett volna a kezdetekben. Később már versenyzői fejjel természetesen lett olyan, aki rendkívül motivált a céljaimban. Magyarok közül Nagy Tímea eredményei, és a sport iránti elhivatottsága sokat adott nekem is, főleg úgy, hogy a Honvédban nap mint nap láthattam őt edzeni. Van egy olasz vívó, aki szintén nagy hatással volt rám: Giovanna Trillini, ő is többszörös olimpiai bajnok, aki egy nagyon egyedi stílusban vívott, mindig élvezettel néztem, és egy fantasztikus kedves, szerény személyiség.

I.B.B.: Mi a különbség, hogyha egyéniben vagy csapatban vívsz? Melyiket kedveled jobban?

K.E.: A vívás alaphelyzetben egyéni sport, és ha úgy vesszük, akkor a csapat eredmény is igazából egyéni teljesítményekből áll össze, hiszen mindenki egyedül áll páston, és váltórendszerben követi a másikat. Természetesen számomra is az egyéni eredmények jelentik a csúcsot, de mindig is nagyon szerettem csapatban versenyezni. Nagyon jó érzés az, amikor a nap végén azok az emberek, akik a barátaid vagy segítik a felkészülésedet, nap mint nap veled edzenek ott állhatnak melletted a dobogón és együtt örülhettek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)