Hirdetés

A tudatos videojáték-használatnak számos pozitív hatása is lehet

|

A téma egyik hazai szakértője nemrég egy kerekasztal-beszélgetés során próbált rávilágítani arra, hogy a videojáték nem ártó dolog, de fontos, hogy ismerjük a határokat.

Hirdetés

Rengeteg kutatás foglalkozott (és foglalkozik jelenleg is) a videojátékok pozitív és negatív hatásaival, és mivel a gaming egyre elterjedtebb (egy felmérés szerint több, mint 1,2 milliárd gamer él a Földön), egyre fontosabbá is válik, hogy alaposan megismerjük a témát.

Hirdetés

Tóth Dániel, az internet és a videojátékok témakörével foglalkozó pszichológus a Lenovo új gamer laptopjának bemutatóját megelőző kerekasztal-beszélgetésen elmondta:

"Nem a játékoktól kell férni, az esztelenség, a mértéktelenség az, ami semmiből sem jó. Nagy különbség, hogy egyéb szokásainkhoz, mint például az alkoholfogyasztáshoz már van kultúránk, a gamingre ezzel szemben még csak most kezdjük el kialakítani. A mértéktelenség, tudattalanság és a digitális kultúra hiánya okozza a problémákat, nem maga a játék."

A szakember szerint olyan, az élet egyéb területén hasznos képességeket is fejleszthetünk a tudatos játékhasználat során, mint a multitasking vagy a logika, de a csapatszellem kialakulásában is fontos szerepet játszhatnak az ilyen élmények.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)