Hirdetés

Környezetvédő kisfiúból csinált szuperhőst a Marvel

|

A Marvel's Hero Project keretein belül egy igazán különleges srác válhatott most képregényhőssé.

Hirdetés

A Marvel's Hero Project egy igazán különleges sorozat a Disney+ streaming platformon, amelyben hétről hétre egy újabb ifjú, hétköznapi hőst ismerhetünk meg. Most épp Robbie-ról meséltek nekünk. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a sorozat részeiben átültetik egy Marvel képregénybe az adott epizód ifjú főhősének történetét. 

Hirdetés

Robbie Hawaiin született, és a környezet elszánt védelmezője. Bejárta az Egyesült Államok több mint száz védett műemlékét, ezeket a csodálatos helyszíneket pedig egy VR-programba ültette át. Így a VR-túra segítségével bárki meglátogathatja ezeket a helyeket, Robbie pedig azt reméli, hogy ha minél több fiatal ismeri meg a természeti csodákat, akkor generációja jobban fog figyelni a természet megóvására. A fiatal környezetvédő messze nem állt meg egy VR-projektnél: 2017-ben az amerikai kormány bejelentette, hogy csökkenteni fogják a nemzeti parkok védelmét, Robbie pedig mintegy válaszul erre létrehozta saját nonprofit szervezetét. A Kids Speak for Parks nevezetű szervezet célja nemes egyszerűséggel annyi, hogy megismertesse a gyerekekkel a nemzeti parkok fontosságát, és arra is megtanítsa a fiatalokat, hogyan tudják megvédeni ezeket a természeti kincseket. A fiatal aktivista élete egyébként cseppet sem volt könnyű, ugyanis édesapjához hasonlóan ő is farkastorokkal született, számos műtéten esett át még egészen kis korában, miközben folyamatosan szekálta őt a többi gyerek. 

A Marvel New York-i központjában Stephen Wacker és Sarah Amos kezdték el kidolgozni Robbie saját képregényét.  Mivel az említett VR-projekt segítségével Robbie bárkit eljuttathat különféle gyönyörű helyekre, az X-Men tagjához, Árnyékhoz hasonlóan ő is a teleportáció képességét kapta meg az íróktól. A Marvel's Hero Project gárdája egyébként nem csak kedves ajándékként átnyújtotta Robbie-nak a róla szóló képregényt, hanem a Captain Planet Foundationnek is eljuttatott egy 10 ezer dolláros adományt - ez az alapítvány a fiataloknak próbál meg kellő tudást és erőforrást nyújtani bolygónk legnagyobb problémáinak megoldásához. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)