Hirdetés

Megdöbbentő, mennyien kerültek sürgősségire videojátékos sérülések miatt

|

Már önmagában is nagyon furcsa, hogy mennyien szenvednek baleseteket, miközben játszanak, de a sérülések okaitól lesz ez a történet igazán meglepő.

Hirdetés

Bár biztosan mindenki emlékszik azokra a humoros incidensekre, amikor a Nintendo Wii kontrollere a tévében kötött egy izgalmasabb pillanatban, vagy amikor valaki lerúgta a berendezést egy Xbox Kinect játék közben, de ezektől a fajta balesetektől eltekintve általában véve nem úgy tekintünk a játékra, mint egy különösebben életveszélyes tevékenységre.

Az Egyesült Államok egyik fogyasztói bizottsága most rá akar cáfolni erre a tévhitre, ugyanis közzétettet egy statisztikát, amelyből kiderül, hogy bizony még a leghagyományosabb játékok közben is lehet balszerencsénk.

Hirdetés

A US Consumer Safety Commission (vagyis a fogyasztók biztonságáért felelős bizottság) közzétett néhány adatot arról, hogy a tavalyi évben mennyi sérülést okoztak a különféle játék közbeni balesetek és a számok igen meglepőek, ugyanis 2020-ban több, mint 13000-en szorultak sürgősségi ellátásra a legkülönfélébb okokból: voltak akik egész egyszerűen leestek az ágyról vagy beütötték a lábukat valamibe, de olyan is előfordult, hogy valakit megdobtak egy kontrollerrel.

A legextrémebb példa mindenképpen az volt, amikor egy illetőt megcsípett egy skorpió játék közben, de ez azért nem túl gyakori, szóval senki ne keresse el vadul átnézni a kanapén lévő hézagokat.

Akármennyire viccesek a fenti példák a maguk módján, azért olyan problémák is vannak, amelyekre valóban oda kell figyelnünk, mint pl. a csukló fájdalom, mellkasi fájás, fejfájás vagy a különféle ízületi problémák, amelyek mindenkivel előfordulhatnak, aki nem tart óránként legalább néhány perc szünetet és nem figyel oda arra, hogy egészséges és kényelmes pozíciókban játsszon.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Itt bővebben is olvashattok arról, miért fontos figyelni a mértékre és a megfelelő mozgásra, és persze a szemeteket sem árt óvni, mert ugyan ezek nem sürgősségi osztályt jelentő problémák, de hosszú távon mindenképpen gondot jelentenek.

A skorpiómentes játékot sajnos nem tudjuk garantálni, de az biztos, hogy aki egy kicsit odafigyel magára, az sokáig élvezheti majd gond nélkül kedvenc hobbiját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)