Hirdetés

El sem hinnétek, milyen jótékony hatásai lehetnek a Pokémon GO-nak

|

Több esetben is előfordult már, hogy a zsebszörnyek hajkurászása szinte megváltoztatta egy-egy ember életét.

Hirdetés

Nem mindenki van oda érte, de az tagadhatatlan, hogy az elmúlt évtized egyik legfontosabb játéka volt a Pokémon GO. Hallottunk már mindenféle sztorit a játék kapcsán, amelyek között sajnos akadnak tragikus esetek, de gyakran hallani érdekes, sőt gyakran kifejezetten pozitív fejleményekről is, konkrétan a játékkal járó "életmód" kedvező hatásairól.

Hirdetés

A BBC nemrég bemutatott néhány olyan esetet, amikor a Niantic pokémonos játéka nagy mértékben volt jótékony hatással egy-egy személy egészségére vagy közösségi életére. Egy Coventryban élő nyugdíjas házaspár például kifejezetten nagy rajongója a játéknak. Pauline és Robin Tarry gyakran közel 50 kilométert gyalogolnak egy héten, ráadásul amióta játszik, Robinnak sikerült leadnia egy kicsit a testsúlyából, ami még a cukorbetegségének kezelésében is segített.

A cerebrális parézisban és autizmusban szenvedő, 26 éves Matthew Gibson szintén sokat köszönhet a játéknak. Állítása szerint a Pokémon GO megjelenése előtt nem igazán akart kimozdulni otthonról, de a Niantic alkotásának hála olyan helyeket is sikerült felfedeznie a szomszédságában, amelyeknek még csak a létezéséről sem tudott korábban.

Ez csak a bemutatott történetek egy része, de már ennyiből is remekül látszik, hogy bizonyos esetekben nagyon fontos szerepe lehet életünkben egy videojátéknak. Ezt pedig nem szabad elfelejteni akkor sem, amikor éppen azt hajtogatja a mainstream média, hogyan tesznek minket erőszakossá vagy éppen életképtelenné ezek az alkotások.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)