Hirdetés

Sea Hero Quest - annyi adatot gyűjtöttek, amennyit laborban csak 15000 év alatt lehetne

|

A játék, melynek segítségével a demenciát kutatják, rengeteget segít.

Hirdetés

A Glitchers csapata szakértők segítségével alkotta meg a Sea Hero Questet, mely amellett, hogy szórakoztató, sokat segít a demencia kutatásában.

Hirdetés

A PNAS-on megjelent jelentés alapján két perc játék után annyi adatot tudnak begyűjteni, amennyit laboros kutatással csak öt év alatt lehetne, és 2016 óta 3,5 millió játékos segítségével eddig számításaik szerint 15000 évnyi munkát sikerült kiváltani (a hivatalos honlapon már 4,3 millióról írnak). A kutatók az adatokat elemezve megbizonyosodhattak arról, hogy az APOE4 gén hordozói sokkal inkább hajlamosak a betegségre. A Sea Hero Quest a megelőzésben is segíthet, a mihamarabbi felismerés itt is fontos.

A játékot ti is kipróbálhatjátok hagyományos vagy VR-os változatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)