Hirdetés

Videojátékba képzelte magát, és úgy ölt, most életfogytiglanit kaphat a magyar férfi

|

Az eset még év elején sokkolta az országot, most fejlemény történt az ügyben.

Hirdetés

Valahogy mindig sikerül bűnbaknak beállítani a videojátékokat ahelyett, hogy a probléma valódi forrásával foglalkoznánk, például a mentális gondok felismerésével és kezelésével, vagy éppen a gyerkőcök hobbijának megismerésével az azonnali elutasítás, a boszorkányüldözés helyett, nemrég HP írt erről egy tanulságos beszámolót az ATV riportjáról, érdemes elolvasnia az egész családnak, akárcsak azt a pár évvel ezelőtti anyagot, amiben szakértőket megszólaltatva jártuk körül a témát.  

Már csak azért is, mert a bűncselekmények során az elkövetők előszeretettel hivatkoznak arra, hogy egy videojáték hatására tették azt, amit. Ilyen volt az a szörnyű eset is, ami 2022 májusában történt: egy veszprémi gyárban dolgozó 25 éves férfi vonzalmat érzett a kollégája iránt, ám amikor az elutasította, kést rántott és leszúrta a nőt. A gyilkosságra nem hirtelen felindulásból került sor, a tettes alaposan felkészült, mivel vásárolt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú kést, a vádirat szerint pedig "szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és a vádlott számára a videojátékos ölés és a valóság felcserélődött."

Hirdetés

A férfi ellen akkor a Veszprém Vármegyei Főügyészség emelt vádat, most pedig a Blikk számolt be róla, hogy ítélet született az ügyben: első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a tettest. Amint az a nyomozás során kiderült, az elkövető bevallása szerint nem emlékszik a szúrásokra, mert a műszak után felrakta a fülhallgatóját és meghallott egy zenét, ami arra a videojátékra emlékeztette, amivel rengeteget játszott, és akkor felcserélődött számára a játék és a valóság. Ügyvédje a védőbeszédében azzal próbálkozott, hogy védence 2004 óta a videojátékok világában élt és kóros játékszenvedély alakult ki nála, továbbá mint kiderült, személyiségzavarban szenved: 

"Egyedül ott érezte jól magát, ott nem bántották, viszont ő bánthatott másokat"

Az ügyvéd nem értett egyet a szakértői véleményekkel és szerette volna új szakértők kirendelését kérni, azonban a bíróság ezt elutasította. Az ügyészség álláspontját szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok és adatok alapján kétség sem férhet hozzá, hogy a férfi beszámítható állapotban követte el a bűntettet. Éppen ezért az ügyész azt indítványozta, hogy "előre kitervelten, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítéljék életfogytig tartó szabadságvesztésre".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)