Hirdetés

Xbox Adaptive Controllerrel érte el egy apuka, hogy beteg kislánya Switchen játszhasson

|

A Microsoft fogyatékkal élőknek kitalált kontrollere óriási segítséget nyújtott a játék irányításában.

Hirdetés

Számos okuk lehet a felhasználóknak arra, hogy kritizálják a Microsoftot, de a fogyatékkal élőknek szánt beviteli eszköz olyan fejlesztés, amiért tényleg csak dicsérni tudjuk a céget. Az említett Xbox Adaptive Controllert alkalmazva viszonylag egyszerűen meg lehet alkotni egy olyan irányítási módot, amellyel még azok is elboldogulnak, akiknek a hagyományos megoldások valamilyen oknál fogva nem megfelelőek. Mutatunk is egy kiváló példát minderre.

Hirdetés

A Digital Jersey Academy feje, Rory Steel egy olyan egyedi kontrollert rakott össze, amellyel kislánya könnyedén játszhat a The Legend of Zelda: Breath of the Wilddal egy Nintendo Switch-en. Avának ugyanis gondjai vannak a finommotoros képességeivel, így nehézséget okoz számára egy hagyományos kar kezelése, de a sajátos kütyü nagy segítséget jelentett a játékban. Ráadásul elég érdekesen is működik a dolog.

Steel készített egy különleges, eléggé árkádos beütésű kontrollert, amelyen nagy gombok és karok vannak, majd a különböző funkciókat összekötötte az Xbox Adaptive Controllerrel. Egy harmadik hozzáadott kütyü segítségével pedig a Microsoft szerkezete képes átvinni a jelet a Switchre, lehetővé téve a játékok a irányítását.

Ráadásul úgy tűnik, elég nagy visszhangot kaphatott a dolog, mert Steel azt állítja, hogy már a Logitech és a Microsoft is megkereste, hogy segítsen elkészíteni egy jobb verziót a dizájn alapján. A kreatív apuka elméletileg bele is egyezett a dologba, de már most szívesen megosztja bárkivel az egyedi kütyü elkészítéséhez szükséges tudást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)