Hirdetés

Korábbi Xbox-játékok, amiket a Game Pass-szel már PC-n is játszhatsz

|

Ha mindig is vágyat éreztél a Halo játékok iránt, vagy épp a Forzákra fájt a fogad, de nem volt Xboxod, ne búsulj: már PC-n is számos korábbi Xbox-exkluzívot pótolhatsz.

Hirdetés

Érthető, de mégis bosszantó, hogy vannak olyan játékok, amik nem érhetők el a három nagy platform mindegyikén, így hát hiába van erős PC-nk, vagy hiába vettünk valamilyen modern konzolt, kimaradhatunk az élményből. A Microsoft szerencsére néhány éve elhatározta, hogy ami Xboxra megjelenik, annak PC-re is jönnie kell, így legalább a saját kiadású játékai egyaránt érkeznek konzolra és Windows 10-re, és a legendás franchise-ok új részeit egy szélesebb közönség élvezheti.

Valószínűleg nem fog minden korábbi exkluzív ellátogatni PC-re, de több olyan játék is megtalálható a most 300 Ft-ért 3 hónapig korlátlanul használható Xbox Game Pass Ultimate kínálatában, amit csak az Xbox 360 vagy az Xbox One tulajdonosai élvezhettek megjelenésükkor - sőt, a cloud gamingnek köszönhetően nem csak azokat játszhatjuk, amiket átportoltak Windowsra. Ajánlunk párat, amit erősen javasolt megnézni. 

Hirdetés

Halo: The Master Chief Collection 

A Halo sorozat első része játszható volt PC-n, sőt a második is (feltéve, hogy telepítettük a Windows Vistát, és ez a kritérium sokakat elvágott az élménytől), de aztán a széria fő szála sokáig csak a konzolosokat boldogította. A 343 Industries azonban fokozatosan, a közösség bevonásával pakolta át a Halo: The Master Chief Collectionben található játékokat PC-re, és most már a lehető legjobb formájában élvezhetjük a Halo: Combat Evolved Anniversaryt, a Halo 2: Anniversaryt, a Halo 3-at, a Halo 3: ODST-t, a Halo 4-et, valamint a sokak által a sorozat legjobbjának tartott Halo: Reachet. Akinek kedve támad válogatott földönkívülieket ölni, és közben egy izgalmas sztorit átélni, bátran vágjon bele, az Xbox Game Passben a teljes csomag megtalálható.

Sunset Overdrive

Napjaink egyik legkiválóbb fejlesztőcsapata az Insomniac Games, mely nem sokkal az Xbox One megjelenése után mutatta be a Sunset Overdrive-ot, egy pörgős, nyílt világú akciójátékot, amiben a társadalom jelentős részét egy energiaital mutánssá változtatja, nekünk pedig köteleken csúszva, falakon futva kell tisztogatnunk a várost. Pörgős, színes, izgalmas, mókás és nem utolsósorban akciódús; aki szereti az Insomniac munkásságát, azért, aki még csak ismerkedne vele, azért próbáljon rá. 

Forza játékok

A Forza sorozat már több mint 15 éve boldogít minket, de egészen a 2016-os Forza Horizon 3-ig nem látogatott el PC-re. Azóta viszont jönnek az újabb és újabb részek, az olasz és francia tájak után a Forza Horizon 4-ben már Nagy-Britannia útjait szánthattuk válogatott járművekkel, a kötött pályás versenyek kedvelői pedig a Forza Motorsport 7-ben találhatják meg a nekik való szórakozást. Bár tudjuk, hogy 2021 végén érkezik a Horizon 5, mindenképp érdemes pótolni az eddigi részeket, teljesen más élményt adnak, és máig élvezetesek.

Fable II

A Lionhead Studios játéksorozatának első és harmadik része megjelent PC-re, de a második nem, pedig sokak szerint az volt a legjobb. A cloud gaming csodájának hála egy böngésző segítségével PC-n és hordozható okoseszközökön is újraélhetjük a kalandot, bár azzal érdemes számolni, hogy  kontroller mindenképp kelleni fog hozzá. Ugyanezzel a módszerrel elérhető egyébként a teljes Gears széria is (a második és harmadik rész, valamint a Judgment nem volt PC-n), és a mókás Viva Pinata játékok is, szintén érdemes tenni velük egy próbát.

Milyen korábbi exkluzívokat látnátok még szívesen az Xbox Game Pass kínálatában?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)