Hirdetés

Gamescom 2015 - Call of Duty: Black Ops III esport előadás összefoglaló

|

Az esportok terén kicsit elléptek minden más műfajtól a MOBA-k, de a legnépszerűbb FPS-sorozat készítői a gamescomon megmutatták, nem keveset tesznek azért, hogy az ő játékuk versenyin is tolongjanak az érdeklődők.

Hirdetés

Lassacskán közeleg az idei Call of Duty megjelenése, a Treyarch pedig mostanra szinte mindent bemutatott a Black Ops III-mal kapcsolatban, ami a mindennapi játékost érinti, aki a kanapéra lerogyva legyűr néhány kört, így a gamescomon tartott előadás középpontjában az esporttal és a kompetitív játékkal kapcsolatos újítások kerültek.

Ennek érdekében nyolc pro gamer is játszott három meccset három különböző játékmódokban, hogy demonstráljanak is néhány olyan dolgot, amit azért tett be a Treyarch a Call of Duty: Black Ops III-ba, hogy a versenyszerű szezont követve a nézőknek minél nagyobb élményt nyújtsanak a tornák. Egyrészt kitértek gyorsan a már bemutatott feature-ökre, mint a mozgás szabadsága, és a Specialist rendszer, ami egy különleges fegyvert és képességet tartalmaz. Ezzel a rendszerrel (is) kapcsolatos az egyik legnagyobb újítás, ami egy metajáték behozatala, aminek hála már a meccsek megkezdése előtt elkezdődhet a taktikázás.

A kompetitív formátumban, amit újabban Arena-nak hívnak, két új fázis is lejátszódik minden meccs megkezdése előtt. A Ban and Protect fázisban mindkét csapat minden tagja kitilthat, vagy megvédhet a tiltástól egy adott fegyvert, score streaket, vagy perket, amik így vagy eltűnnek, vagy megmaradnak, amikor később összeállítják a karakterüket, amit a meccs során használni fognak. Ennek a működését az előadás alatt is láttuk, ugyanis az első meccs során az egyik játékos rengeteg killt szedett össze egy revolverrel, ami a következő körben rögtön tiltásra is került. Így egy torna, vagy az egész szezon során folyhat a taktikázás, amivel meg lehet zavarni az egyes profik, vagy akár átlag játékosok stílusát egy LAN-on kedvenceik tiltásával. Ez azt is szolgálja, hogy a tiltások nyilvánosak legyenek, és a kompetitív szinten játszott játék minél jobban hasonlítson a minden rajongó által játszottakhoz a szabályokat illetően.

Ezt az úgynevezett Specialist Draft követi, ahol mindenki kiválasztja a különleges fegyverét és képességét, ebben is van viszont egy kisebb csavar. Egy adott kombináció ugyanis minden csapatban csak egyszer fordulhat elő, így ha egy csapattársaddal egyező fegyvert viszel csatába, egy másik képességet kell választanod, vagy fordítva. Plusz ízt ad az egésznek, hogy a Black Ops III különböző módjaiban nyilvánvalóan más-más felszerelés lesz igazán hasznos, így valószínűleg bőven lesz változatosság a profik meccseit szemlélve.

A másik újdonság a CodCaster megújulása, amelynek köszönhetően a játékban, teljes képernyőn nézhetünk majd minden fontosabb eseményt. A közvetítőknek is sok eszközt adnak, például egy gombnyomással megmutathatják, milyen fegyvereket, perkeket és képességeket használ a játékos, akit éppen követünk. Ráadásul minden közvetítő testreszabhatja, hogyan jelennek adásban meg a küzdő felek, a csapatok logóját, játékbeli színét és nevét is beleértve.

A Black Ops III rangsorolt játékát jelentő Arenáról megtudtuk, hogy csak azon múlik majd, hová sorol be a játék, hány meccset nyertünk. A ragequitekért ugyan hátrébb sorol a rendszer, de az adott kategóriából (ami öt rangot ölel fel a húsz plusz egy Masters szintből álló rendszerből) nem tudunk direkt kiesni azzal, hogy folyamatosan kilépünk. Az ilyen kategóriákban való feljebblépéshez kell egy rövidebb győzelmi sorozatot is produkálnunk, ahogy azt hasonló rendszerektől megszokhattuk.

 

A két csapat, amiket helyben választott ki a nyolc profi közül két csapatkapitány egyébként kiváló meccsekkel szórakoztatta a nagyérdeműt, bemutatva a játék újdonságait is. A német esportolókat képviselő Kivi csapata pedig miután az első, Hardpointban lenyomott meccsben csúnya verést volt hajlandó elszenvedni, komolyat fordított. Miután a Search and Destroy módban is kétkörös hátrányba kerültek a legutóbbi bajnok, TeePee gárdájával szemben, négy sorban aratott győzelemmel lehozták a második meccset, a záró kört, amit az Uplink módban vívtak, pedig végig uralták.

Ti mit gondoltok az újdonságokról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)