Hirdetés

Dragon Age: Inquisition - nyitott világ, vagy epikus történet?

|

A Dragon Age 3: Inquisition kreatív igazgatója beszélt arról, hogy miért nem működik a sorozatnál az igazi teljesen nyitott világ.

Hirdetés

A gamescom 2013-on a Dragon Age: Inquisitiont fejlesztő BioWare arról beszélt, hogy a teljesen nyitott világ nem összeegyeztethető a sorozat identitásával.

Mike Laidlaw szerint a Dragon Age 3 lényegesen nyitottabb világot kap, mint az előző epizódok, viszont teljesen mégsem nyithatják meg a játékos előtt, mert a sorozat sava-borsa mindig is a történetmesélés és döntéseinkkel befolyásolható sztori voltak, amik nem passzolnak bele egy hatalmas sandboxba. "Amikor sorozatot csinálsz egy játékból, akkor meg kell vizsgálnod, hogy mi az ami jót tesz magának a sorozatnak, és becsülnöd kell azokat a játékosokat, akik végig melletted voltak és rajonganak a játékért. Állandónak kell maradni" - mondta Laidlaw.

A Dragon Age kreatív igazgatója szerint az open-world RPG-k, mint a The Elder Scrolls elképesztőek, viszont a döntéseink komplexitása miatt ez nem valósítható meg az ő játékaikban. "Egy Elder Scrolls játékban eltölthetsz 70, 80, vagy 120 órát. Fantasztikus dolog. De a Dragon Age-ben az erős történet és a nehéz döntésekre helyezett hangsúly van előtérben. Persze nem mondjuk, hogy soha [nem lesz teljesen nyitott világú Dragon Age], de szeretnénk hűek maradni ahhoz, ami ma a Dragon Age - egy csapat, ami együtt dolgozik és egy folyamatosan kibontakozó történet. 

A Dragon Age: Inquisition megjelenése 2014 őszén várható PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra. 

Nektek mi a fontosabb? Egy jó történet, vagy a teljes szabadság?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)