Hirdetés

Cipóra vertünk mindenkit a Dragon Ball FighterZ-ben, és élveztük

|

Egyelőre viszonylag keveset árultak el a fejlesztők a legújabb Dragon Ball játékról, de a rajongók arca már most okkal húzódhat mosolyra.

Hirdetés

Az Arc System Works már számtalan verekedős játékot szállított nekünk, a Dragon Ball FighterZ azonban még úgy is meglehetősen izgalmasnak tűnik, hogy a jól bejáratott receptekből merít. 

Hirdetés

Direkt ilyen

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a Dragon Ball FighterZ készítői véletlenszerű kockadobásokkal határozták meg a játék építőelemeit, azonban a valóság az, hogy tudatos döntések vezettek a kétdimenziós megjelenítés és a három a három elleni harcrendszer kiválasztásához.

Az utóbbi időben a rajongók már hozzászokhattak a 3D-s Dragon Ball címekhez, a FighterZ viszont visszatér az alapokhoz, és a könnyen átlátható klasszikus felállásban rejlő egyszerűség és praktikum az új játékosokat is gond nélkül bevonzhatja. A 3v3 harc mellett valóban nyomós érveket sorakoztattak el az alkotók, ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a Dragon Ball világának hősei nem azonos erőviszonyokkal rendelkeznek.

Goku családjának tagjait értelmetlen lenne simán összeereszteni például Krilinnel, egyértelmű, hogy ki húzná a rövidebben egy ilyen párviadalban. A kötelező hárma csapatfelállás (nem is választhatunk a játékban 1v1 harcot) viszont kiegyenlíti az erőviszonyokat. 

Nincs felesleges karakter

Persze minden karakter hasznos lehet a csapatban. Már említett kopasz pajtásunk, Krilin például varázsbabokat tud dobálni éppen nem küzdő csapattársainak, ezzel gyógyítva őket. Android 18 és Android 17 pedig lényegében egy harcos helyét foglalják el, bunyó közben folyamatosan váltják egymást. Őket nagyjából úgy kell elképzelni, mint például a Mortal Kombat Deceptionben a Noob Saibot és Smoke duót.

Már most kiderült, hogy az új Dragon Ball Super animációs sorozatban először megjelenő Super Saiyan God formában is bekerült Son Goku és Vegita is a játékba, ráadásul nem a meccsek során változnak át kék hajú csillagharcosokká, hanem külön karakterként jelennek meg. A Dragon Ball FighterZ előrendelői azonnal megkapják őket, a többieknek viszont a játék során nyílik meg a lehetőség arra, hogy feloldják a két Super Saiyan Godot. Ennek pontos részletei egyelőre nem ismertek, sőt a sztorimódról sem tudtunk meg túlzottan sokat, de az biztos, hogy bőségesen megszórják majd minőségi átvezető videókkal, olyan érzésünk lesz a fejlesztők elmondása alapján, mintha az animét néznénk, és a harcoknál átvehetnénk kedvenceink felett az irányítást. 

A Dragon Ball FighterZ hálójában

Online is egymásnak eshetnek majd a játékosok, két meccs között azonban nem az unalomig ismert statikus lobby képernyőjét kell bámulni, hanem egy szabadon bejárható kis háromdimenziós teret kapunk, ahol cuki kis nagyfejű avatarunk fel-alá rohangálhat és a többiekkel is interakcióba léphet, erre különböző emótok biztosítanak lehetőséget. 

Az irányítás szépsége

Maga a küzdelem pillanatok alatt berántja az ember, és bár csak pár gombot kell használnunk, (jó esetben) mégsem csap át a meccs eszetlen kontrollerpüfölésbe. Jól elkülöníthetőek az egyes mozdulatok, a levegőben vívott harc is kellemes mennyiségben van jelen, vagyis nem fogjuk az összecsapás idejének felét az égben tölteni, de azért pár mozdulattal fel lehet kenni az ellenfelet a felhők közé. Látványos kombókból sem lesz hiány, ezeket gyönyörűen animálták le, tényleg olyan érzésünk lehet, mintha egy Dragon Ball epizód leglátványosabb pillanatait néznénk. A Dragon Ball FighterZ pedig legalább olyan izgalmasnak tűnik, mint az anime legjobb történetszálai. Csak remélni tudjuk, hogy egy ütős sztorimódot is kanyarít majd mellé az Arc System Works.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)