Hirdetés

Gray Matter GamesCom trailer

|

A kalandjátékok egyik nagy veteránjának következő alkotása 2010-ben jelenik meg.

Hirdetés

Jane Jensen neve valószínűleg nem mond sokat a fiatalabb korosztálynak, ám az idősebbek bizonyára emlékeznek még a Gabriel Knight sorozatra.



Az író és dizájner a GK trilógián kívül a Police Quest harmadik részének sztoriját is jegyzi, valamint besegített a szintén élő legendának számító Roberta Williams-nek a King's Quest VI munkálataiba. Legújabb alkotása a dtp Entertainment kiadásában jövőre megjelenő Gray Matter, amit eredetileg a magyar Tonuzaba kezdett el, csak hogy másfél évvel ezelőtt átvegye a francia Wizarbox. Jensen asszony írta a játék történetét, s mindvégig felügyeli a projektet.



A Gray Matter hagyományos point & click kalandjáték, amiben 3D-s karaktereket (kettőt, hogy pontosak legyünk) irányítunk szépen renderelt 2D-s hátterek előtt. A történet az angliai Dread Hill House termeiben titkos kísérleteket folytató Dr. David Styles, és az amerikai egyetemi hallgató, Samantha Everett találkozását, illetve annak következményeit meséli el. Styles doki egy borzalmas balesetben vesztette el feleségét, arca megégett, s azóta visszavonulva, a külvilág elől elzárkózva csakis kutatásának él. Samantha utcai előadóművészként (bűvész) járja Európa városait, mígnem egy napon a "véletlen" folytán a visszahúzódó neurobiológus asszisztense lesz. Első feladata, hogy az Oxfordi Egyetemen hat jelentkezőt találjon a doki kísérleteire. A kezdetben ártatalmatlan próbálkozások egyre furcsább és rejtélyesebb eredményekkel járnak. Példának okáért felbukkan David elhunyt feleségének szelleme.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)