Hirdetés

Haragom lesújt rátok - kipróbáltuk a Rage 2-t

|

A Rage 2 játékmenete pontosan annyira elmebeteg és addiktív, amilyennek az előzetesek alapján tűnik.

Hirdetés

Őrült fanatikusok, rémálmainkból előlépő rusnya mutánsok és annyi robbanás, amennyit a képernyő elbír - vagy talán még egy picit annál is több. Nagyjából így lehetne összesűríteni a Rage 2 játékmenetét, amelyben most mi is belekóstolhattunk. Az adrenalin még mindig dolgozik bennem, de azért megpróbálom viszonylagos nyugalomban összeszedni azt, amit a rövidke gameplay alatt nyújtani tudott a játék. 

Hirdetés

Mészárlás földön, levegőben

A prezentáció egy gyors videós eligazítással indult, ahol szépen sorban újra az eszünkbe vésték, hogy milyen is az a világ, amelyben a Rage 2 helyet kapott. Változatos ellenséges frakciók törnek itt életünkre, az pedig mindannyiukban azonos, hogy szeretnének bennünket a lehető leghamarabb a föld alatt tudni. Nem lesz azonban könnyű dolguk, mivel fegyverek, különleges képességek és bődületes tűzerővel felszerelt járművek teljes garmadája áll a rendelkezésünkre. Sajnos most az utóbbiakat nem próbálhattam ki, de a levetített videó azért megmutatta, hogy földön és levegőben is mókás lesz majd a különféle járgányokból szórni a rakétákat. 

Mi van a kezedben?

A fegyverek közül egy géppuskát, egy shotgunt és egy rakétavetőt lengetett be a felvezető videó, de én csak az előbbi kettővel találkoztam a hosszúnak semmiképp sem mondható kalandom során. Ezen a két klasszikus flintán kívül még gránátokkal tettem boldogabbá a helyiek mindennapjait, valamint persze az ikonikus háromágú bumerángot is dobáltam, amikor csak lehetőségem nyílt rá. Megfelelő fejlesztés után ez a huncut kis eszköz a takarásban lévő gaz ellent is becélozni, így könnyen meglepetést okozhatunk a sunyuló kis mocskoknak is. Ha elég gyorsan irtjuk a rosszfiúkat és az ölési szorzónk is magasan marad, akkor könnyedén a maximumra tornázhatjuk azt a sávot, amelyet aktiválva az egész világ lila árnyalatot vesz és amíg le ne pörög az említett sáv, durván megnövelt sebzéssel fektethetjük ki a népet szinte pillanatok alatt. 

Természetesen különleges képességeink is nagy hasznunkra lesznek ezen a vidéken. A gyors kitérést használva nem nehéz feladat elkerülni a felén tartó lövegeket, de ennél sokkal izgalmasabb a frontálisan indítható lökéshullám, ami simán szétken egy gyanútlan gazfickót a falon. Emberfeletti magasságba ugorva egy becsapódó bomba erejével szállhatunk bele a nagyobb ellenségkupacokba, ez a képesség is hatalmas pusztítást képes véghezvinni. 

Messze még az a 2019

Összességében elmondható, hogy a Rage 2 pörgős hentelése az első pár puskadörrenés után berántja az embert, és nem is ereszti el ezután jó hosszú ideig. Kíváncsian várom, a pusztítás gyönyörű káoszát hogyan teszik majd még színesebbé a járgányok, amelyekkel majd keményen védett konvojokra is lecsaphatunk. Legkésőbb 2019 első felében ez is kiderül, mivel a Bethesda jelenlegi tervei szerint akkor érkezik majd meg a Rage 2 PC-re, illetve PlayStation 4 és Xbox One konzolokra. 

A játékmenet rögzítésére is lehetőségem volt a helyszínen, de a megszokott SD-kártyás megoldás helyett egy merevlemezen kaptam meg a felvételt, szóval erre valószínűleg csak akkor számíthattok majd, ha kis csapatunk hazaért a 2018-as gamescomról. Akkor viszont azon nyomban toljuk majd nektek a gameplay videót is, nézzétek a GSO-t és a YouTube csatornánkat!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)