Hirdetés

Classcraft - így lesz szerepjáték a tanulás

|

A gamification szó rengeteg mindent takar, de legjobban talán a Classcraft szoftver mutatja meg, mit is jelent ez igazán. Legyél lovag, mágus vagy gyógyító az osztályodban!

Hirdetés

Az iskolapadban ülni és dolgozatokat írni meglehetősen monoton, de mindjárt más a helyzet, ha jegyeiddel az avatárodat fejlesztheted. A Classcraft az osztályodból egy csapatot formál, melyben bárki lehet mágus, lovag vagy gyógyító.

Az RPG szerű játék már 25 országban elérhető és ingyenesen használható. Csak találnotok kell egy szimpatikus tanárt, aki lesz olyan kedves, és megalapítja a csoportot az osztályotoknak, azután pedig felviszi a jegyeket, intőket stb. ezzel magára vállalva a kalandmester szerepét.

Ha rosszul viselkedtek, például késtek az órákról vagy hangoskodtok, és zavarjátok az órát, akkor HP-t veszítetek, de ha időben előkerültök, jó jegyeket szereztek, akkor olyan bónuszokat kaphattok, mint az, hogy 2 perccel előbb mehettek ki az óráról, vagy több időt kaptok egy dolgozat befejezésére.

Jelenleg bárki regisztrálhat, és ingyenesen játszhat a Classcrafttal. Ha magatok regisztráltok, akkor a program automatikusan tanárként tekint rátok, aki meghívhat diákokat a csoportjába.

Classcraft from Classcraft on Vimeo.

Természetesen pénzt itt is lehet majd költeni a karakterek átalakítására, petek vásárlásra, de ez még a jövő zenéje, ahogy a mobil alkalmazás is, melyen keresztül könnyedén lehet majd menedzselni karaktereinket. Nektek hogy tetszik a rendszer?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)