Hirdetés

Egy modern munkahelyen már a játék is fontos lesz

|

Eljöhet majd az a világ, ahol egy állásinterjún is megkérdezik, hogy mivel játszol? Felismerik majd a jövő cégvezetői, hogy a hatékony működéshez éppen a játékelmélet lehet a megoldás? Vannak reményteli kezdeményezések.

Hirdetés

Mennyit változott a technika, a modern kor embere (nevezzük Y-generációnak) az elmúlt években, és ehhez mérten mennyit idomult az oktatás vagy a munkahelyi működés? Túlságosan lassan ismerjük fel és kezdjük el kihasználni azokat az előnyöket, amelyek már a megváltozott körülmények és képességek tekintetében rendelkezésünkre állnak. Az oktatás kapcsán olvashattok már nálunk egy érdekes anyagot a gamification lehetőségeiről, de mi a helyzet a jövő munkahelyeivel?

Egy Gallup kutatás szerint az Egyesült Államokban a munkavállalók több, mint 70%-a elégedetlen a munkájával. Magyarországon sem túlságosan erős az innovációs hajlam, nehéz olyan változásokat elérni, amitől az emberek nem csak pénzkeresésnek, túlélésnek fogják fel a munkát (gazdasági körülményektől függetlenül). Mindenképpen biztató, hogy azért vannak olyan törekvések, ahol a HR szakma is igyekszik megújulni, új megoldásokat keresni. Május közepén Párizsban tartották a Gamification in HR Summitot, a konferencián az IBM-től a BNP Paribas-ig számos nagyvállalat képviselője mutatta be saját játékosítási kísérleteit, Magyarországról pedig a PwC Magyarország és a Games for Business projektje, a Multipoly mutatkozhatott be.

A rendezvényről testvérlapunk a Computerworld számolt be, érdemes elolvasni a cikküket, természetesen a játékelmélettel és a játékos fejlesztési (akár személyi, akár oktatási, akár vállalati) lehetőségekkel mi is foglalkozunk még gyakran szakértők segítségével, ha ezt a rovatot követitek, nem maradtok le semmiről. Hiszen az egész élet csak egy nagy játék. Mi már csak tudjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)