Hirdetés

Magyar szakkönyvből tudhatunk meg mindent a gamifikációról

|

A JátékosLét Kutatóközpont alapítója tíz év tapasztalatait gyűjtötte egy kötetbe, így rendkívül alapos összefoglalását olvashatjuk annak, mi mindent ültethetünk át a játékok világából a hétköznapokba.

Hirdetés

Az utóbbi években több, rendkívül izgalmas közös projektben is részt vettünk a JátékosLét Kutatóközponttal, például beszélgettünk a PlayIT-en a gamerek változó szokásairól, vagy éppen izgalmas felmérést készítettünk arról, mennyire segítenek a játékok a nyelvtanulásban.

Így örömünkre szolgál megosztani veletek, hogy a Kutatóközpont alapító-vezetője egy fontos mérföldkőhöz érkezett a magyar játékkutatás területén. Nemrég ugyanis megjelent Fromann Richárd Játékoslét - A gamifikáció világa című szakkönyve, ami az első magyar kötet a játékokkal kapcsolatos tapasztalatok átültetéséről az élet más területeire.

"A videojátékok világa valójában nem csupán a netgenerációnak egy veszélyekkel teli hóbortja, hanem egy olyan, gyökeresen új kultúrának és látásmódnak a forrása, amelynek motivációs erejét a játékon kívül is érdemes felhasználni."

- írta Fromann a könyv kiadása és a témaválasztás fontossága kapcsán.

Amennyiben felkeltette az érdeklődéseteket a könyv, itt beleolvashattok, itt pedig akár meg is rendelhetitek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)