Hirdetés

GameStar táborozók figyelem: Logitech Gaming Headset G330 teszt

|

Az idei GameStar tábor garantált ajándéka a Logitech G330-as headset-je, mely főként hihetetlen kényelmével lopta be magát a szívembe.

Hirdetés

Azt bizonyára tudjátok, hogy minden egyes táborozónk, aki május 15-ig befizeti a tábor részvételi díját, az a táborban kap egy vadonatúj G330-as headsetet. A Logitech hozott egy ilyet mutatóba, s elhatároztam, ha már itt van, akkor kipróbálom működés közben is, mit bír a kicsike. Az már a képekből is látszik, hogy ez nem az a hagyományos „mezei” fejhallgató, a profi tervezésnek köszönhetően egy elképesztően kényelmes eszközt kapunk, ami a tarkónkon megtámaszkodva öleli át a fejünket. (Mazur szerint úgy nézek ki vele, mint Lobot, Lando Calrissian szárnysegédje a Birodalom visszavágból)

 

 

A headset anyaga műanyag, de az a része, ami ténylegesen érintkezik a fejünkkel be van vonva egy gumiszerű, piros anyaggal, ami megakadályozza, hogy csúszkáljon. A hangszórókat puha szivacs fedi, nagyon kényelmes viselni őket. Súlya szinte nincs, hosszabb használat közben is simán meg lehet feledkezni arról, hogy a fejünkön van. A mikrofon része elegánsan félrehajtható amennyiben nem használjuk, viszont ha beszélni szeretnénk, akkor egy mozdulattal a szánk elé csavarhatjuk (nincs semmi lötyögés vagy elmozdulás, egy helyben marad, mint a cövek a mikrofon). A mikrofon karja lágy műanyag, amit szépen hajlítgathatunk, így állíthatjuk be a számunkra optimális távolságot. Amúgy játék közben egyáltalán nem volt vele gond, szép tisztán lehetett a vonal túloldalán is hallani a beszédünket a TS szerveren.

A kábel kicsivel hosszabb, mint két és fél méter, normál használathoz tökéletesen elegendő. Természetesen van rajta hangerőszabályzó, sőt még egy olyan gomb is, ami kikapcsolja a mikrofonunkat. A kábel vége két 1/8-as jack dugóban végződik, de a csomagban található egy USB átalakító is, aminek a segítségével az egyik USB portunkba dughatjuk be a fejhallgatót (ajánlatos ezt használni, mert érezhető minőségjavulást lehet elérni vele). A kábelen található egy tépőzáras és mozgatható kütyü amivel összefoghatjuk a felesleges kábeleket.

Csatlakoztatás után a Windows gyönyörűen felismerte a G330-ast, nem kellett semmit sem konfigurálni (ráadásul Mac-el is teljesen kompatibilis). Zenét hallgatni nagyon kellemes volt vele, annak ellenére, hogy „csak” sztereó és nem surround fejhallgatóról van szó. A cikk írása közben végig ment a Nightwish End of an Era albuma és egy panaszszavam sem lehet. A külvilág zajai teljesen kizárva (ennek főként akkor örültem, amikor Chava viccet mesélt, legalábbis a többiek elgyötört arckifejezéséből ezt a következtetést vontam le). Elhiszem, hogy vannak sokkal jobb hangzással rendelkező fejhallgatók, de megmondom őszintén egy három órás World of Warcraft raid közben személy szerint előnyben részesítem a hosszú távú kényelmet a hangzással szemben. Engem meggyőzött, főként az árát látva, hiszen 11 és 13 ezer forint körül láttam a neten.

Érdemes tehát igyekezni a táborozóknak, hiszen kedd éjfélig még van idő befizetni a GameStar tábort és akkor egy ilyen fejhallgatót már egészen biztosan hazavisznek az élményekkel együtt.

A táborról bővebb infókat itt találtok.

A GameStar tábor kiemelt támogatója a Gigabyte.

Aranyfokozatú támogató a BENQ, az FSP és a Logitech.

Bronzfokozatú támogató az Avermedia és a Zyxel.

Az online fizetés és jelentkezés feltételei adottak, errefelé nézelődjetek ezügyben.

A tábor blogja meg erre található: http://gstabor.web4.hu/

A tábor hivatalos Facebook-eseményét ezen a linken találjátok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)