Hirdetés

Mit adott nekünk a Steam, ami örökre megváltoztatta a PC-s piacot?

|

Idén ünnepli fennállása 20. évfordulóját a dobozos játékok végét elhozó piactér.

Hirdetés

Amikor a bétaidőszakot maga mögött hagyva 2003 szeptember 12-én elindult a Steam első, teljesen publikus változata, még maga a Valve sem gondolta, hogy történelmet fog írni. A hagyományos terjesztési csatornákat kiváltó digitális disztribúciós platformon először csak a saját fejlesztésű/kiadású játékok voltak elérhetők,  nem kellett sok időnek eltelnie, hogy megjelenjenek a külsős címek, és egyre több iparági szereplő ismerje fel a piactér előnyeit.

Később aztán többen is megpróbálták lemásolni a Valve sikerreceptjét, de egyik áruház sem tudott akkorára nőni, mint a piacvezető pozícióját már 20 éve őrző Steam. A Valve ebből az alkalomból akciókkal, nosztalgikus emléktúrával és apró ajándékokkal kedveskedett nekünk, és még a Steam Deck árából is lecsípett

Hirdetés

Mi pedig külön cikkben emlékeztünk meg az áruház első húsz esztendejéről, amit most videós formában is megnézhettek, hiszen tudjuk jól, hogy vannak, akik jobban szeretik ezt a formátumot az olvasásnál.

Ha a későbbi videóinkról sem akartok lemaradni, érdemes feliratkoznotok a csatornánkra. Amennyiben pedig még támogatnátok is a munkánkat, arra a csatornatagság és a szuperköszönet funkciók kínálnak lehetőséget. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)