Hirdetés

Videóban mutatjuk be az MCU idővonalát, így nézheted a filmeket és sorozatok kronológiai sorrendben

|

Ne higgyetek a Disney+-os listának, az ugyanis több helyen pontatlan.

Hirdetés

Nem kis vállalkozásba fogtunk, ugyanis összeállítottuk a Marvel Cinematic Universe, vagyis az MCU teljes idővonalát a Marvel Studios által gyártott mozifilmek és tévésorozatok alapján - nem szerepelnek tehát a felsorolásban az ABC, a Hulu és a Netflix szériái, valamint a One Shot rövidfilmek. Ennek a listának az elődjét eredetileg 2017-ben raktuk össze, az eltelt években azonban kaptunk egy halom új filmet, sőt már Disney+-os sorozatokat is, szóval épp itt az ideje a frissítésnek.

A Disney+-on ugyan van egy menüpont, melyben elvileg kronológiai sorrendben nézhetjük meg a feltöltött tartalmakat (bár itt nem található meg A hihetetlen Hulk és egyetlen Pókember-film sem), viszont nagyon úgy fest, hogy az itt közzétett lista több pontos is hibása, a sorrend üti a filmekben elhangzottakat. Mi azonban azon esetek kivételével, mikor egyértelműen sületlenséget mondanak egy filmben (mint például a Pókember: Hazatérésben, ami elvileg két hónnappal a Polgárháború, egyúttal 8 évvel az első Bosszúállók film után játszódik, ami lehetetlen), maradtunk mindig a filmes megállapításoknál, ezeket vettük hivatalos alapnak.

Hirdetés

A videóban az egyes filmek és sorozatok címe alatt azon évszámot láthatjátok, ami a kronológia szerinti dátumot tükrözik, vagyis azt az évet, amikor az adott produkció játszódott - nem pedig azt, amikor bemutatták. Ha valaki nem premierjük szerint szeretné újra leadarálni a Marvel teljes felhozatalát, hanem ezúttal időrendben haladna, akkor ez a videó hatalmas segítség lesz neki.

Ha tetszett nektek ez a monstre összeállítás, akkor mindenképpen dobjatok egy like-ot a videóra, ha pedig korábban még nem tettétek volna, iratkozzatok fel a csatornánkra. A csengettyűt is érdemes használni, ha nem szeretnétek lemaradni az új tartalmakról, megböködése után ugyanis értesítéseket fogtok kapni ezekről. 

Amennyiben esetleg támogatni is szeretnétek az ilyen és ehhez hasonló anyagok elkészülését, a csatornatagság és a szuperköszönet funkciók segítségével erre is lehetőségetek van. Köszönünk szépen minden támogatást!

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)