Hirdetés

A Sony a felhővel oldaná meg a visszafelé kompatibilitást?

|

Egy nemrég beadott szabvány a felhőt használná arra, hogy PS1, PS2 vagy épp PlayStation 3 játékokat futtathassunk gond nélkül.

Hirdetés

A Twitteren bukkant fel pár nappal ezelőtt az a szabvány, ami elvileg a Sony visszafelé kompatibilitással kapcsolatos terveit fedi fel. A tweet angolra fordítva felfedi a furfangot: "Sok PS1, PS2, PS3 játék, valamint a játékkonzolok számos generációjának címei tárolhatóak és használhatóak a felhőben lévő játékkatalóguson keresztül". A gyakorlatban tehát ez azt jelentheti, hogy a Sony új megoldása az annyiszor emlegetett és oly csodás felhőt hívná segítségül akkor, ha hardveresen nem tudják, vagy nem akarják feloldani a visszafelé kompatibilitás problémakörét. 

Hirdetés

A rendszer tulajdonképpen pofonegyszerű (legalábbis a végeredmény az, a mögötte futó folyamatokat nem ismerjük): a felhőn keresztül egy virtuális konzolon keresztül futnak a játékok, gyakorlatilag a szóban forgó ökoszisztéma lemásolja az adott konzol operációs rendszerét. Egyelőre semmiféle részletet sem ismerünk a projekt kapcsán, így az sem világos, hogy mindezt a Sony a PlayStation Now szolgáltatás keretein belül szeretné-e működtetni, vagy egy teljesen új keretrendszert épít fel rá, netán a PlayStation 5 konzolokkal kapcsolja össze az egészet. 

Az utóbbira utalhat viszont az, hogy a szabadalom szerint a játékosok "lementhetik" az épp futtatott játék egyes pályarészeit, ezekből pedig saját "minijátékokat" kreálhatnak, amelyeket meg is oszthatnak másokkal. Egyes feltételezések szerint pontosan erre lesz jó a DualSense kontrollereken megtalálható Create gomb, amivel "rögzíteni", majd megosztani lehet bizonyos játékelemeket.

Amíg hivatalos bejelentés nem érkezik a Sony részéről, addig ez csak egy érdekes lehetőség, de nem lenne rossz, lássuk be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)