Hirdetés

AOC AG271QG - nem csak az a gamer, ami minden színben világít

|

Az AOC gamer monitorának kifejezetten letisztult kialakítása mögött egy igazi szörnyeteg lakik.

Hirdetés

Július közepén zajlott a GameStar tábor, ahonnan ezúttal sem távozott senki üres kézzel. A legboldogabb táborozó persze egyértelműen az a szerencsés volt, aki a PC Land és a Chio által felajánlott, közel negyed millió forintos monitort vihette haza a tábor végén.

Hirdetés

Gamer monitort ma már 100 ezer forint alatt is találunk, de ha valaki olyan hardvert keres, amit minden extrával megpakoltak, annak kicsit mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Persze az ár/érték arány továbbra is fontos, az AOC AG271QG pedig ebből a szempontból az egyik legjobb választás a high-end monitorok körében.

A 27 colos monitor dizájnerei egy kifejezetten letisztult formát álmodtak meg, így semmi nem tereli el a figyelmünket a játékról. Nincsenek furcsa formájú talpak, sem RGB háttérvilágítás. Egy matt fekete kávát és egy szimpla fém talpat kapunk, viszont ha valaki egy nem kifejezettem mély asztallal rendelkezik, az bizonyára örülni fog annak, hogy kényelmesen el fog férni. A hátsó szálcsiszolt elemet pirosra fújták, és találtak helyet a kihajtható fejhallgató-tartónak is, így a fülesünket nem kell az asztalon tartani.

De nézzük inkább a hardveres specifikációt, mert itt lesz igazán izgalmas a dolog. Ekkora méret mellett a 1080p már nem feltétlenül elég, de nem is kell beérnünk vele, hiszen az AG271QG-ban egy 2560x1440-es panel dolgozik. A képfrissítést 144Hz-re lőtte be a gyártó, de ha sport fokozatba kapcsolunk, akkor ezt egészen 165Hz-ig is feltolhatjuk. Mindehhez kifejezetten alacsony, 4ms-es válaszidő társul, így játék közben nem fogunk panaszkodni a monitor reszponzivitására. 1440p-ben persze nem könnyű stabil 144 fpst kisajtolni a legújabb játékokból, de a screen tearingtől ilyenkor sem kell tartanunk, hiszen a monitor G-Sync kompatibilis, ami kifejezetten előnyös az Nvidia kártyák tulajdonosai számára.

A kijelzőnek nemcsak a magasságát állíthatjuk be, hanem dönthetjük előre hátra, forgathatjuk vízszintesen, vagy akár el is csavarhatjuk függőleges állásba. A HDMI és Display Port csatlakozók mellé kapunk összesen 4 USB csatlakozót, jack kimenetet, mikrofon bemenetet, és egy extra csatlakozót, ha ide kötnénk be az USB Hubot.

Az AOC AG271QG nem egy extravagáns gamer monitor, de teszi a dolgát, és fel van vértezve szinte mindennel, amire egy gamernek szüksége lehet. Ráadásul ezt a rengeteg extrát elérhetőbb áron kínálja, mint a legtöbb konkurrens gyártó, így ideális választás lehet azok számára, akik egy prémium kiegészítőt keresnek, de nem akarják egy komplett high-end gamer PC árát otthagyni érte a boltban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)