Hirdetés

Kipróbáltuk az AULA gamer perifériáit

|

Aki kedvező áron szeretne dizájnos perifériákat, annak érdemes szétnéznie az AULA kínálatában. Nálunk járt egy fejhallgató, egy egér és egy billentyűzet, megnéztük, mit tudnak.

Hirdetés

Magyarországon viszonylag kevés ideje van jelen az AULA, körülbelül egy-másfél éve kerültek forgalomba az első termékek. A választék ugyanakkor már most is nagyon széles, az egyszerűbbektől az egészen futurisztikus gamer cuccokig minden megtalálható. Szerkesztőségünkben járt az AULA Spirit Wheel gaming headset, a Dragon Deep billentyűzet és a Catastrophe egér, melyek a gyártó palettáján a csúcskategóriát képviselik, de árban még így sincsenek elszállva. 

AULA Spirit Wheel rezgő gamer fejhallgató

Valószínűleg aránylag kevesen várják el egy gamer fejhallgatótól, hogy rezegjen, de a Spirit Wheel ilyet is tud. Természetesen a funkció kikapcsolható, de kétségtelenül érdekes és egyedi élmény, amikor egyes eseményekhez rezgés társul. A jack csatlakozóval rendelkező (az USB csak az energiát biztosítja a rezgéshez és világításhoz) füles kagylói nagyok és szabályos, kerek formájúak, így körbeveszik a füleinket és jól zárják a hangot, viszont nem tartják el a középső részt a fültől, így az közvetlenül érintkezik - ezt néhányan kényelmetlennek találhatják. A zajzárás ára, hogy a szellőzés nem megoldott, a műbőr párnázat miatt a nyári melegben hamar elkezdhet izzadni a játékos füle. A fejpánt merev része nem állítható, de az összekötő, a fejjel közvetlenül érintkező komponens automatikusan kihúzódik. Hangzás tekintetében nem érdemes kiugró minőségre számítani, de az átlagnál jobban kiemeli a basszust, a vibrálás pedig rásegít az élményre. A mikrofon tiszta hangot továbbít, érzékeny. Az eszköz fonott kábele abszolút strapabíró.

AULA Dragon Deep billentyűzet

Az AULA termékekre jellemző, futurisztikus dizájn természetesen a billentyűzeteknél is megjelenik. A Dragon Deep egy egyszerű, billentyűinek elrendezését tekintve kényelmes kialakítású klaviatúra, beépített tenyértámasszal, ami elsősorban kisebb kezű gamerekhez lett igazítva; mivel nem állítható, többünk tenyere is lelógott róla. Membrános, nagyon halk, és a billentyűk épp annyira tartanak, hogy könnyen, gyorsan lenyomhatók, ugyanakkor ha rajtuk pihentetjük ujjainkat, nem nyomunk meg semmit véletlenül. Háttérvilágítása három színben (kék, rózsaszín, narancssárga) állítható, sőt, halványítható is, és bár makró gombok nem kerültek rá, a funkciógombokat multimédiás vezérlésre is használhatjuk. Mivel a karaktereket lézergravírozással tették rá a gombokra, nem kopnak el. Aki fel szeretné turbózni, netán kiemelni, hogy gamerként milyen billentyűket használ, az a csomagban található extra, kék színű gombokra cserélheti az alapokat egy szintén a pakkban foglalt eszközzel. Fonott kábele véd a szakadás, törés ellen, elég masszívan bírja a gyűrődést (a szó legszorosabb értelmében).

AULA Catastrophe egér

Tökéletesen passzol a Dragon Deep mellé a Catastrophe, ami egy kimondottan érdekes kialakítású gamer egér. Bal és jobb gombja a végén visszahajlik, így nem a hagyományos markolás-érzetet kapjuk, ami néhány játékosnak elsőre fura lehet, de azért megszokható. A görgő alatti gombbal 4 fokozatban állíthatjuk a DPI-t (egészen 5000-ig), a két oldalsó gombot pedig szabadon programozhatjuk. A gyártó abszolút jobbkezeseknek szánja, a jobb oldalra került gyűrűsujj- és kisujjtartó miatt a balkezesek kényelmetlennek találhatják. A súlya pont kényelmes, nem is túl könnyű, és nem is nagyon nehéz. Színét folyamatosan váltogatja, de egy lemezről telepíthető (online sajnos valamilyen okból nem elérhető, ezen azért könnyen lehetne javítani) driverrel beállíthatunk akár egyet is. Ellentétben a Dragon Deeppel, ez nem fonott kábelt kapott, hanem a megszokott műanyag borításút; valószínűleg így is bírni fogja. Az egyedi kialakítás egyik hátránya, hogy nem lesz mindenki számára kényelmes - FPS közben emelgetni például nem olyan könnyű, mert nincs rajta olyan jó fogás, mint egy kisebb vagy gömbölyűbb egéren.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)