Hirdetés

Az Xbox Elite Series 2-t is bevonták a Microsoft elleni perbe

|

A jelek szerint a probléma nem csak egyfajta kontrollert érint.

Hirdetés

Még tavasszal számoltunk be arról, hogy beperelték a Microsoftot, mivel a felperes szerint két megvásárolt Xbox Elite kontroller esetében is megjelent a stick drift jelenség, amivel a vád szerint a cég nem hajlandó foglalkozni. Időközben pedig történt némi változás az üggyel kapcsolatban, ugyanis az első szériás irányító mellett a tavaly debütált Xbox Elite Series 2-t is érintheti a probléma, legalábbis a per részletei szerint.

A stick drift elég kellemetlen lehet játék közben, ugyanis a hiba miatt előfordulhat az, hogy felhasználói input nélkül mozdul meg például a karakter a képernyőn. A vád alapján egyébként a Microsoft kontrollerének esetében a probléma a joystickben lévő potenciométerhez köthető, mivel ennek az alkatrésznek elvileg van egy már ismert tervezési hibája, ami kiválthatja a korábban említett jelenséget.

Hirdetés

Nem tudni, hogy pontosan miért lett bevonva az Xbox Elite Series 2 is a pereskedésbe, de ha a második szériás kontrollerek esetében is valóban előfordulhat a stick drift, akkor bizony elég komoly fejfájást okozhat a Microsoftnak ez az egész ügy.

Ti tapasztaltatok már hasonló problémát valamelyik irányító esetében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)