Hirdetés

Az Xbox Series X hamarabb érkezhet a PlayStation 5-nél

|

Jó esély van arra, hogy mindkét újgenerációs konzol ugyanabban a hónapban debütál majd.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy nagyjából milyen erő lakozik a PlayStation 5-ben és az Xbox Series X-ben, illetve a konzolokra érkező játékok kapcsán is kaptunk már jó néhány információt, de az továbbra is rejtély, hogy pontosan mikor kerül a boltokba a két masina, illetve mennyit kérnek majd értük. Azt már tudjuk, hogy a Microsoft gépe novemberben érkezik, és elképzelhető, hogy a Sony is ezt a hónapot választja majd.

Hirdetés

A VGC szerint több forrás is azt állítja, hogy a PlayStation 5 szintén valamikor novemberben fog megjelenni, ami az ünnepi szezon közelsége miatt logikus döntés volna. Habár a hivatalos kommunikáció szerint a koronavírus nem lesz hatással a PS5 megjelenésére, elképzelhető, hogy a járvány esetleges súlyosbodása beleköphet a Sony, a Microsoft, és még a viszonteladók levesébe is.

Egyébként a VGC forrásai egyetértenek abban, hogy az Xbox Series X fog először megjelenni, majd november közepe táján, talán a november 13-án véget érő hét során érkezhet a PlayStation 5 is. Persze a járvány miatt előfordulhat, hogy pillanatok alatt borulnak az előre kidolgozott ütemtervek, dolgok, ezért is van az, hogy számos cég az utolsó pillanatig kivár, és csak akkor kezd el foglalkozni az előrendelésekkel és a többi, megjelenéshez kapcsolódó aprósággal, amikor már tisztában vannak azzal, hogy mit tudnak nyújtani a vásárlóik számára.

A játékmegjelenéseket figyelembe véve is logikusnak tűnhet a PlayStation 5 novemberi debütálása, hiszen olyan címek érkeznek majd ekkortájt, mint az Assassin's Creed Valhalla és a Call of Duty: Black Ops Cold War. Szintén abban a hónapban jelenik meg a Cyberpunk 2077, ám mivel a CD Projekt Red csak valamikor 2021 folyamán ülteti át régóta várt szerepjátékát új generációs konzolokra, miatta felesleges sietniük a gyártóknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)