Hirdetés

Az Xbox Series X kezelőfelülete csak 1080p-ben fut majd?

|

A bivalyerős konzol a játékok esetében a 4K-t tűzte zászlajára, azonban beszámolók szerint a menürendszer esetében ne várjuk ezt a felbontást.

Hirdetés

A generációváltás már a küszöbön toporog, ennek következtében néhány szerencsés kiválasztott már próbálgathatja, hogy milyenek is az új konzolok. Az első Xbox Series X gépek már kint is vannak influencereknél és újságíróknál, így lassan csordogálnak róluk a beszámolók, most pedig egy érdekességet fedeztek fel a felhasználói felület kapcsán, aminek nem örül majd mindenki.

Az Eurogamer és a Digital Foundry újságírója, John Linneman számolt be arról, hogy az Xbox Series X ugyan valóban hozza a kötelező 4K felbontást a játékok esetében, azonban a UI, azaz a kezelőfelület esetében kénytelenek vagyunk beérni 1080p-vel.

Hirdetés

Ez különösen akkor lesz zavaró, amikor egy játékból kilépünk a menübe, ekkor nagyon megüti az ember szemét az alacsonyabb felbontás.

Az Eurogamer első tapasztalatai a PS5-ről is megérkeztek, ebből megtudhattuk, hogy a Sony konzolján natív 4K-t hoz a kezelőfelület is. Linneman szerint az Xbox ezzel is RAM-ot spórol, melyeket inkább a játékokra fordít, viszont egy ilyen erős gép esetében ez nem feltétlenül lenne olyan fontos, a felhasználói élménynek ellenben nem tesz jót.

Persze azt is fontos kiemelni, hogy az újságíróknál még csak a konzolok tesztpéldányai landoltak, tehát a megjelenésig a Microsoft még simán beletehet egy magasabb felbontású menürendszert a Series X-be. Az átdolgozott felületekkel egyébként már ismerkedhettek, hiszen egy frissítés az Xbox One-okra is elhozta azokat.

De vajon mennyire sarkalatos pont a menürendszer? Szerintetek ez fontos kérdés egyáltalán?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)