Hirdetés

Hamarosan leállhat a jelenlegi PlayStation 5-ök gyártása, jöhet az új változat

|

Egy megbízható szivárogtató szerint merész lépéssel szeretne spórolni a Sony a gyártási költségeken.

Hirdetés

Valamivel több mint két évvel ezelőtt váltak elérhetővé a jelenlegi generációs konzolok első példányai, mostanra eljutottunk oda, hogy aki szeretne, az hosszas várakozás nélkül kaparinthat meg egyet magának - igaz, jóval drágábban, mint amennyit eredetileg fizetni kellett érte. Megoszlanak a vélemények arról, hogy szükségszerű-e már a PlayStation 4 Próhoz és Xbox One X-hez hasonló, fejlettebb változatok kiadása, de az is lehet, hogy nem ezek váltják majd a jelenlegi gépeket.

A közismert bennfentes, Tom Henderson úgy értesült, hogy 2023-ban jön a PlayStation 5 átdolgozott változata, aminek nagy újítása, hogy levehető lesz róla a Blu-ray meghajtó (vagy felhelyezhető rá, persze).

Hirdetés

Ennek előnye, hogy nem kell két külön géptípust gyártani és piacon tartani, csökkenhetnek az előállítási költségek. A jelenlegiek 2023 végéig eltűnhetnek a boltokból, és helyükre a moduláris változat kerülhet. Henderson szerint ez már a fejlesztőknél van, és a leleplezésre sem kell majd sokat várni.

Korábban azt mondta, a megjelenés 2023 szeptemberére várható.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)