Hirdetés

Kiszivároghattak a Nintendo Switch Pro egyes specifikációi

|

A hír forrása egyúttal azt is tudni véli, hogy az európai játékosok csak jóval a többiek után tehetik rá a kezüket.

Hirdetés

Régóta, és meglehetősen makacsul tartja magát a pletyka, miszerint a Nintendo a Switch már-már generációváltással felérő ráncfelvarrására készül. A köznyelvben már Switch Próként elkönyvelt konzoltól azt várjuk, hogy képes legyen 4K-ban futtatni a játékokat, és egyúttal azt is reméljük, hogy a Nintendo a megjelenéséig némileg felturbózza a hibrid konzol mögött álló online szolgáltatást, mert pillanatnyilag nem túl robusztus.

A jelek szerint talán nem is kell már olyan sokat várnunk rá, ugyanis a Bloomberg úgy kalkulál, hogy a Nintendo nagy valószínűséggel az E3 kezdete előtt hivatalosan bejelenti a tuningolt készüléket, és akár már szeptemberben piacra dobhatja 299 dollárnál magasabb áron, azaz többért, mint amennyibe pillanatnyilag a Switch alapverziója kerül. Utóbbit várhatóan kivezetik, miközben a 100 dollárral olcsóbb Switch Lite továbbra is forgalomban marad.

Hirdetés

Egy spanyol hírportál, a Vandal további részleteket osztott meg a konzol felépítését és várható megjelenést illetően. A cikk szerzője annyival egészítette ki a Bloomberg irásában megjelenteket, hogy tudomása szerint a Switch Pro (nevezzük így) ugyanúgy készlethiánnyal küzd, mint a PS5 és az Xbox Series konzolok. Ezzel állhat összefüggésben, hogy a japán és az amerikai rajtot követően kerül csak sorra az európai piac, legkorábban novemberben vagy azután.

Az új konzol belsejéről nem esett ugyan szó, de már a gép külsejét érintő változtatások is izgalomra adnak okot. A mérete megegyezik a régiével, ám egy 7 hüvelykes OLED-panel váltja fel a mostanit, tehát lényegesen vékonyabb lesz a káva. Kap egy, az eddiginél stabilabb támasztékot, (a spanyolok a Surface Prót hozzák példának), ha minden igaz, a Nintendo e mögött talált helyet a microSD-kártyaolvasónak.

Valamennyire a dokkolót is átdolgozták, amelyik szélesebb lett elődjénél, így ráfért egy újabb USB Type-A bemenet (a lomha USB 2.0 helyett már villámgyors USB 3.0-ról beszélünk), valamint Ethernet port is. Fontos megjegyezni, hogy a Vandal nem nevezte meg a hírforrást, ezért egyelőre ne vegyétek készpénznek a fent leírtakat, és azt sem, hogy Switch Pro kompatibilis lesz a konzolhoz kapható kiegészítőkkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)