Hirdetés

Már a külső hardvereket is lebuktatja a Call of Duty csalás elleni rendszere

|

Hathatós anti-cheat fegyverekkel bővült a RICOCHET.

Hirdetés

A Call of Duty játékosok közössége hosszú éveken át szenvedett a csalók elszaporodásától, mire a sehová sem vezető tömeges bannolások után az Activisionnél végre érdemben is léptek valamit, és 2021 őszén előrukkoltak egy vadonatúj, kernel szinten futó anti-cheat rendszerrel, a RICOCHET-vel.

A Warzone Pacific frissítéssel elrajtolt megoldás ugyan közel sem tökéletes, de érezhetően meggyérítette a csalók sorait, a kiadó legfrissebb közleménye pedig két vadonatúj eszközt mutat be, amelyek még hatékonyabbá teszik a visszaélések elleni harcot.

Hirdetés

A RICHOCHET Anti-Cheat Progress Report aktuális beszámolója alapján az egyik friss megoldás a harmadik féltől származó hardverek érzékelése, sokan ugyanis odáig mennek, hogy ilyen célszerszámokkal (pl. Cronus XIM, ReaSnow S1) igyekeznek tisztességtelen előnyt szerezni maguknak, egyebek mellett a fegyverek visszarúgásának megszüntetésével.

A Modern Warfare II-ben és a Warzone 2.0-ban élesített detektálás már jó eséllyel kiszúrja az efféle kütyüket, s habár elsőre csupán figyelmezteti a tilosban járókat (lásd az alábbi képen), ismételt kihágás esetén az érintett fiókok felfüggesztésére vagy teljes bannolásra is sor kerülhet. A CoD-univerzum ezzel felzárkózott a Fortnite-hoz, amely már tavaly meglépte a külsős segédhardverek letiltását.

Az Activision azt ígéri, hogy folyamatosan fejleszteni fogja a RICOCHET új képességét, emellett pedig egy "Replay Investigation Toolnak" hívott visszajátszási funkcióval is bővítette a Modern Warfare II-t és a Warzone 2.0-t, amellyel a fejlesztők az összes multiplayer játékmód mérkőzéseinek felvételeit és adatait rögzíti, hogy utólag visszanézve buktassa le a csalókat. A közlemény szerint a funkció máris besegített olyan nyomozásokba, amelyek végleges kitiltásokkal zárultak.

Az aktuális Anti-Cheat Progress report emellett emlékeztet a korábban implementált megoldásokra is, köztük a csalók fegyvereit elkobzó Disarmra, a tisztességesen harcoló játékosokat védő Damage Shield pajzsra és a cheaterekkel szembeni láthatatlanságot biztosító Cloakingre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)