Hirdetés

Már van olyan SSD, ami gyorsabb a PlayStation 5 hardverénél

|

Így pedig az Epic Games vezetője által mondottak sántítanak egy picit.

Hirdetés

Habár egy csomó fontos részlet még nem derült ki a PlayStation 5 kapcsán, azt azért már tudjuk, hogy egy elég fürge SSD kerül majd a konzolba, ami alaposan felturbózhatja a teljesítményt majd. Ám az nem feltétlenül igaz, hogy ez a hardver lesz a legjobb a piacon.

Hirdetés

A Sony úgy harangozta be a PlayStation 5-ben helyet kapó SSD-t, hogy az bizony még a high-end háttértárakhoz képest is sokkal jobb lesz. Sőt, az Epic Games vezetőjének, Tim Sweeney-nek a nyilatkozatából az derült ki, hogy a PS5-ös SSD-t még csak meg sem közelíti bármelyik olyan társa, amit jelenleg PC-hez lehet megvásárolni bármennyi pénzért.

Ám ez nem igaz, ugyanis létezik már egy olyan SSD, ami teljesítményben bizony alaposan lehagyja a Sony újgenerációs gépébe kerülő kütyüt. Ez a Liqid Element LQD4500 PCIe 4.0-s SSD, ami akár 24GB/s-os olvasási és írási sebességre is képes, ez pedig egyértelműen magasabb, mint a PS5 SSD-jének 9GB/s-os sebessége. Nyilván ezt a hardvert nem a hétköznapi játékosok számára alkották meg, de ennek ellenére remek bizonyíték arra, hogy Sweeney picit túlzott a fenti kijelentésével.

Persze mindez tűnhet szőrszálhasogatásnak is, azonban ez az egész sztori jól mutatja, hogy óvatosan kell kezelni a következő konzolgenerációra vonatkozó ígéreteket, mert a vállalatok és azok képviselői néha bizony szeretnek túlzásokba esni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)