Hirdetés

Állítólag játékkonzolt jelent majd be a Google

|

A Game Developers Conference előadói között felbukkan a Google, és pletykák egy teljesen új fejlesztést emlegetnek. Máris megy a találgatás, milyen gamer újdonságot rejteget a cég.

Hirdetés

A játékfejlesztők éves nemzetközi konferenciáján a Google eddig nem volt megszokott vendég, ezért nagyot ment a szaksajtóban, amikor kiderült, hogy külön előadással lesz jelen a március 19-én kezdődő eseményen San Franciscóban. Arról még nincs hivatalos információ, pontosan mit jelentenek be, de annyit már megszellőztettek, hogy egy eddig nem kommunikált, teljesen új projektjükről lesz szó. Naná, hogy azóta az összes interneteken ennek mibenlétét találgatják.

Hirdetés

Mit lehet ebből kihámozni? Egyrészt ha teljesen új dologról lesz szó, akkor nem a nemrég megvillantott Project Steam technológiához kapcsolódik. Másrészt konkrétan keynote előadásról, tehát vezető időpontról van szó (március 19-én, helyi idő szerint délelőtt 10-kor kezdődik, ez magyar idő szerint aznap este 6 óra), és ilyesmit holmi apróság miatt nem foglalnak le cégek, tehát elég nehezen hihető, hogy mondjuk azt lepleznék le, hogy az új PlayStationben Google kereső lesz.

Mostanában a meghívók szövegezéséből is sok minden kiderül, persze csak sejtetés szintjén (a Samsung például a Fold nevű hajtogatós mobiljának bemutatóján a "future unfold", azaz "kinyílik a jövő" kifejezéssel élt).

A Google itt a "Gather round" (azaz üljetek körbe, gyűljetek össze) szókapcsolatot használta, de máris a "round" szót boncolgatja mindenki. Vajon mi lehet az a játékkal kapcsolatos dolog, ami kerek?

Nagyjából nyolc hónappal ezelőtt szivárgott ki egy olyan információ a Google háza tájáról, miszerint súlyos összegeket pumpálnak valamilyen játékos hardver fejlesztésébe - a meg nem nevezett belső forrás szerint egyértelműen játékkonzol készítésébe fogtak, amely a csúcskategória, tehát a PlayStation és az Xbox ellen száll harcba. Azóta valóban telt már el annyi idő, hogy akár tényleg megvillanthatják egy ilyen eszköz prototípusát, bár szakértők szerint esélyes, hogy ez csak az érdeklődést felkeltő első bemutatkozás lesz, és a sorozatgyártás, valamint a "dobozolható" termék bemutatkozása még várat magára. Máshonnan olyan elemzői véleményeket hallani, hogy ha tényleg ilyen konzol készül a Google műhelyeiben, akkor a versenytársak időzítését beelőzve még az idei ünnepi vásárlási szezonra, tehát késő őszre lőhetnék be a forgalmazás kezdetét, hiszen ha megvárják a következő generációs PS és Xbox megjelenéseket, már nehezebb lenne kitűnni. 

De persze az is lehet, hogy az égvilágon semmi köze az egésznek a konzolhoz, és egy gamerszék lesz a megoldás. A pletykákkal ugyebár mindig vigyázni kell, de az is tény, hogy nem zörög az a bizonyos haraszt, ha...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)