Hirdetés

Hiánycikk a Nintendo Switch? Akkor építek én magamnak!

|

Egy Reddit felhasználó lépésről lépésre mutatja, hogy miként rakhatjuk össze saját kézikonzolunkat otthon, persze ettől még erősek a kétségeink, hogy jönnek majd a kézműves Nintendo Switchek.

Hirdetés

A járvány okozta vészhelyzet rengeteg mindenkinek már most nehezen kiheverhető károkat okozott, viszont vannak olyan területek, ahol igencsak jót tett a karanténra és végtelen szabadidőre kényszerített emberek hada. A kötelező házi őrizetre ítélt emberek egy része (és persze a home office-ra kötelezett cégek is) tömegeivel kezdték el felvásárolni az elektrotechnikai készülékek egy részét. Persze amíg egyesek munka miatt, addig mások szórakozás céljából tették ezt, de annyira elfajult a pánikszerű vásárlás, hogy nyugaton a boltok nagy részéből egyszerűen elfogytak a Nintendo Switch készülékek. A raktáron lévő maradékot pedig felvásárolták a keselyűk, hogy a készlethiányt meglovagolva akár kétszeres áron értékesítsék (a használt piac sem jobb, az ottani Switch árak Amerikában 450-600 dollár között mozognak jelenleg, amíg a bolti áruk nagyjából 300 dollár) a napról napra népszerűbb kézikonzolt.

Hirdetés

A Sarbaaz37 nevet viselő Reddit felhasználó megelégelte, hogy sokan visszaélnek nyerészkedés céljából a rendkívüli helyzettel, így ezen felbőszülve fogta magát és nem csupán összerakott egy saját Switch-et magának, de konkrét útmutatót is írt mellé azoknak, akik belevágnának saját Nintendo-juk összerakásába. Az útmutatóban hasznos információkra lelhetünk, hiszen az árak és az alkatrészek beszerzését illetően szerelési tanácsokkal is ellátja a hozzá hasonló merész kísérletezők.

A házi készítésű Nintendo mindössze 22 darab alkatrészből áll, ezek majdnem mindegyike viszonylag olcsón beszerezhető az Ebay-ről. Az alaplap egyedül, ami drágább ebben a több tényezős képletben. A projekt maga mindössze 200 dollárból kihozható, bár a járvány okozta felfordulás miatt feltehetőleg felkúsztak az árak. 

Itthon nem tudni készlethiányról a Nintendo Switch konzolokat illetően, szóval nem kell azonnal konzolt gyártani a kamrában, feltehetően egyébként maga a Nintendo sem fogja jó szemmel nézni ezt a kis "csináld magad" mozgalmat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)