Hirdetés

Törhető a Nintendo Switch?

|

Súlyos biztonsági résre bukkantak a hackerek, ráadásul a jelek szerint a Nintendo nem is tudná egykönnyen megoldani a problémát.

Hirdetés

Néhány hacker már korábban is megpróbálkozott a Switch kódjának feltörésével, azonban eddig nem igazán járt sikerrel egyikük sem. Most azonban egy csapat elég komoly problémát talált a konzolban.

Hirdetés

Ha hihetünk a ReSwitched nevű csoport jelentésének, akkor a srácoknak sikerült túljutniuk a konzol védelmén, méghozzá egy elég érdekes megoldással. A hackerek ugyanis a Tegra X1-hez tartozó USB recovery mode-ot használva tudták kicselezni a bootROM-ot védő rendszert. Egy ilyen törésnek köszönhetően pedig saját kódokat, így akár emulátorokat is lehet futtatni, és elképzelhető, hogy a Nintendo nem is tudja majd közvetve kijavítani.

A csapat már értesítette a problémáról a Nintendót, illetve a processzort gyártó Nvidiát is, úgyhogy kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)