Hirdetés

Nintendo Switch - máris feltörték volna?

|

Tört játékok és szoftverek ugyan még nem futnak rajta, de néhány programozónak már sikerült beleturkálnia a konzolba.

Hirdetés

Szinte a legtöbb régebbi gépet sikeresen feltörték a játékosok, hogy egy módosított firmware-t használva letöltött játékokat is tudjanak futtatni, viszont az újabb generációknál ugyanez még nem nagyon sikerült. Ezért is meglepő, hogy a Nintendo új masináját ilyen hamar sikerült megpiszkálni.

Egy iOS feltörésre szakosodott hacker, qwertyoruiop azt állítja, hogy talált egy kiskaput a Switch rendszerében, és ehhez mindössze egy olyan jailbreaket használt máshogy, ami eredetileg az Apple iOS 9.3-hoz készült. Később egy kollégája, LiveOverflow is megerősítette, hogy a Webkit exploit működik.

A Nintendo nem készített böngészőt a Switch-re, ennek ellenére mégis kell HTTP kapcsolat, ha a felhasználó szinkronizálni szeretné a Facebook és Twitter fiókját vagy wifire akar csatlakozni. A bökkenő csak az, hogy a fejlesztők a Webkitet használták a böngésző elkészítéséhez, ráadásul abból is egy olyan verziót, ami könnyen kijátszható volt.

A biztonsági rést kihasználva más oldalakat is felkereshetünk ezzel a böngészővel, ráadásul alap szinten videolejátszást is támogat. Azok, akik feltörik a konzolt, kicsit jobban benézhetnek a motorháztető alá és részletesebben megismerhetik a Switchen futó szoftver működését.

Azonban fontos kiemelni, hogy ez nem azt jelenti, hogy hamarosan már tört játékokkal (vagy akár emulátorokkal) is játszhatnak az emberek a Nintendo új konzolján, mert egy olyan szintű törés elkészítéséhez ennél jóval több ismeret kell.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)